SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEPRAVOMOĆNO
 
Tony Cetinski oslobođen u slučaju prometne nesreće u Rovinju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.09.2019. - 14:55:14
PAZIN - Na Općinskom sudu u Pazinu danas je donesena nepravomoćna presuda pjevaču Tonyju Cetinskom za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin, u Rovinju znan kao Braco. Nepravomoćno je oslobođen krivnje.

Izricanje presude počelo je u 14 sati, a sutkinja Tanja Kanis Prenc obrazložila je presudu, piše Jutarnji list.

Suđenje je započelo 22. svibnja, a Državno odvjetništvo tvrdilo je da je pjevač trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji te da je preduboko bio zavaljen u sjedalo. Prema provedenom vještačenju prometnog vještaka Zvonka Ivašića, nije se mogla utvrditi brzina automobila prije same nesreće jer nije bilo tragova kočenja.

Također je potvrdio kako je ulica jako nepregledna, kao i zavoj iza kojega se nalazio Ibrahim Kevljanin ležeći na cesti u teškom alkoholiziranom i lošem zdravstvenom stanju te da se vozilo Cetinskog kretalo ispod 50 kilometara na sat. Vještak je rekao kako se vozilo moglo kretati oko 33 kilometra na sat, ali da je točnu brzinu teško utvrditi. Nesreća se mogla izbjeći, kako navodi, da je vozio ispod 18,4 kilometra na sat i da je na vrijeme vidio Kevljanina i krenuo s kočenjem.

Rekao je i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Cetinski mora na tom dijelu ceste paziti i da ne 'zakači' dijelove zgrada budući da je ulica iznimno uska. Rekonstrukcija je pokazala da bi Cetinski uočio Kevljanina da je podignuo glavu i tijelo za 10 centimetara, što je utvrđeno nakon što je vještak s pjevačem prošao više puta isti put kako bi utvrdio je li pjevač mogao ili nije mogao vidjeti Kevljanina. Snimka te rekonstrukcije prikazana je u sudnici.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 3. studenoga 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju, gdje je Tony Cetinski svojim Mercedesom usred zavoja oko 14 sati naletio na čovjeka koji je ležao na cesti, pregazio ga, te je slučaj završio smrtnim ishodom.