SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
KARIJERE
 
Tomislav Thür odlazi iz Ine
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 23.09.2018. - 09:05:40
ZAGREB - U Ini je identificirana potreba za daljnjim prilagođavanjem tržištu kroz nastavak provedbe organizacijskih promjena započetih još u 2017. godini.

U tom smislu, osniva se nova organizacijska jedinica Industrijski servisi koja će integrirati korporativne servisne aktivnosti poput nabave, upravljanja investicijama, imovinom i uslugama u cilju pružanja kvalitetnijih usluga svim organizacijskim jedinicama. Industrijskim servisima će, kao vršitelj dužnosti, upravljati operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Darko Markotić budući da su navedene aktivnosti i do sada bile u njegovoj nadležnosti. Istovremeno, organizacijska jedinica Usluge kupcima i maloprodaja, kojoj i dalje ostaje na čelu, fokusirat će se na nove inicijative i daljnje unaprjeđenje usluge kupcima.

Organizacijska jedinica Korporativni poslovi se ukida, a operativni direktor Tomislav Thür odlazi s ove pozicije te će svoju karijeru nastaviti izvan INA Grupe. Organizacijske jedinice za koje je bio zadužen bit će preraspodijeljene pod Upravu. 

Tomislav Thür diplomirao je 1991. na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao pravo 1998. na Harvard Law School. Thür se pridružio Ini kao član Uprave i direktor Korporativnih procesa. Izvršnim direktorom za Korporativne poslove imenovan je 2012. godine, a od 2017. bio je na funkciji Operativnog direktora za Korporativne poslove. Prije dolaska u Inu bio je generalni tajnik Atlantic Grupe.