SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Tolušić: Razgovor s premijerom zatražila je Adris Grupa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.06.2018. - 13:21:00
Zadnja izmjena: 04.06.2018. - 13:57:02
GAREŠNICA - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u ponedjeljak je nedavni susret premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem ocijenio konstruktivnim, a smatra i kako postoji većina potrebna za izglasavanje nagodbe u Agrokoru, ali i kako bi bilo najbolje da se svi uključe u taj proces.

Nije sporno da postoji većina potrebna za izglasavanje nagodbe u Agrokoru, ali za kvalitetan nastavak i oporavak sustava bilo bi najbolje da se svi uključe u taj proces, rekao je Tolušić odgovarajući na upite novinara u Garešnici gdje je sudjelovao na radionici o mjerama iz Programa ruralnog razvoja i predstavljanju proizvoda s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije.

Po Tolušićevim riječima, iz Adris grupe su tražili susret s premijerom, a razgovor je bio konstruktivan.

"Adris je jedna od naših najvećih i najuspješnijih kompanija i sasvim je normalno da njihove predstavnike primi premijer. Na kraju krajeva, Adris grupa je tražila da razgovara s premijerom, a mislim da moramo učiniti sve što možemo da se na konstruktivan i normalan način svi uključe u nagodbu", istaknuo je Tolušić.

Ranije danas, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u ponedjeljak je izjavio kako nije bio na sastanku premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem te kako ne misli da je taj razgovor miješanje u dogovore oko nagodbe u Agrokoru, za koju vjeruje da će biti sklopljena do datuma definiranog zakonom o izvanrednoj upravi.

- Ja to ne gledam kako bilo kakvo 'umiješavanje' u bilo kakve razgovore i dogovore. Svjesni ste svih mojih odgovora u proteklih desetak dana. Dakle, nama kao politici zakon daje vrlo, vrlo skromne mogućnosti bilo kakve intervencije. U ovom trenutku nagodbu i proces razgovora i pregovora vodi izvanredna uprava i siguran sam da ćemo imati nagodbu upravo do dana koji je definiran zakonskim okvirom, rekao je Horvat koji je uoči početka radnog sastanka s predstavnicima japanskih tvrtki odgovorio i na novinarski upit je li se premijer Plenković sastankom s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem umiješao u nagodbu oko Agrokora.

Horvat je na novinarski upit je li bio na tom sastanku odgovorio da nije. Ministar je također istaknuo da izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber za ono što rade u ovom trenutku imaju njegovu punu podršku.