SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MANDARINE
 
Tolušić će provjeriti što je s gomilom odbačenih mandarina u Opuzenu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 24.10.2016. - 09:57:52
OPUZEN - Nakon što je od Ane Muse, nezavisne vijećnice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Pločama, te ekološke ativistice i čelnice Udruge Lijepa naša dobio fotografiju odbačenih mandarina u okolici Opuzena ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić obećao je da će istražiti što se to na jugu Hrvatske dogodilo.
Naime, društvenim mrežama kruži fotografija za koju se navodi da je snimljena u Opuzenu i da predstavlja odbačene mandarine.

Nije jasno radi li se o plodu koji je propao zbog nametnika, višku ili o pokušaju proizvođača da zadrže cijenu tog voća na većoj razini. Musa pretpostavlja da se radi o ovome trećem: "Zašto onda ovo neprocjenjivo domaće blago, nezagađeno, zdravo, zbog nemogućnosti plasmana na domaćem ili izvoznom tržištu, zbog neorganiziranog otkupa i apsolutnog nerazumijevanja prema proizvođačima mora završiti u smeću... ", pita se ona.

Portal Tris podsjeća kako je ovakvih slučajeva bilo i ranijih godina, no u međuvremenu nije učinjeno ništa kako bi se spriječili ovakvi prizori.

"Nije za vjerovati, ali ministar mi je odgovorio nakon nekoliko minuta u FB poruci. Zahvalio je na informaciji i obvezao se da će provjeriti što je ovo", piše, među ostalim, Ana Musa.