SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA RUBU
 
Thomas Cook pregovara s vjerovnicima, turisti uplašeni
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.09.2019. - 07:50:13
LONDON – Više od 600.000 turista koji su rezervirali odmore ili su na odmoru preko touroperatera Thomas Cook proveli su nedjelju pitajući se da li će uspjeti da se vrate kući, pošto je ta turistička kompanija, jedna od najstarijih i najvećih na svijetu, došla na rub bankrota, prenose mediji.

Kompanija opterećena dugom, koja je u petak potvrdila da traži 200 milijuna funti (250 milijuna dolara) da ne bi propala, vodila je razgovore s dioničarima i vjerovnicima u pokušajima da spriječi propast, prenio je sinoć AP.

Kako se navodi, bankrot bi mogao ostaviti na cjedilu na oko 150.000 putnika iz Britanije, zajedno sa stotinama tisuća iz drugih zemalja, mada je kompanija pokušala da uvjeri kupce da će letovi biti nornalno nastavljeni.

Većina britanskih turista koji su koristili usluge kompanije Thomas Cook je zaštićena je vladinim programom putnog osiguranja, koji omogućava da se mogu vratiti kući ako britanski turoperater propadne dok su u inozemstvu.Financijske poteškoće su također su pokrenule pitanja u vezi sa poslovima 22.000 ljudi zaposlenih u kompaniji širom svijeta, uključujući 9.000 u Britaniji.