DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Thomas Cook na meti preuzimanja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.04.2019. - 09:29:58
LONDON - Thomasu Cooku pristupilo se s nekoliko strana oko potencijalnog preuzimanja operativne tuirtističke jedinice ili cijele tvrtke, izvijestio je Sky News u subotu.

Tvrtka, koja je svoje poslovanje sa zrakoplovnim tvrtkama stavila na prodaju, prošlog je mjeseca najavila reviziju svoje strategije kako bi se usredotočila na svoje temeljno poslovanje u sektoru turizma nakon teške 2018. godine.

Navodeći neimenovane izvore, javlja Sky News, private equity tvrtka KKR & Co i švedska grupa za otkup EQT Partners bili su potencijalni ponuđači za grupu, dok je kineska tvrtka Fosun International bila među onima koji su podnijeli preliminarni interes za turistički segment kompanije.

Thomas Cook, najstariji svjetski tour-operater, doveo je savjetnike iz AlixPartnersa da rade na planovima uravnoteženja bilance i smanjenja troškova, dok je sindikat više od deset zajmodavaca angažirao FTI Consulting za savjetovanje o njihovoj financijskoj izloženosti tvrtki.

Britanska turistička grupa prije nekoliko je mjeseci dodatno je snizila procjenu godišnje dobiti zbog popusta kojima su nastojali potaknuti potražnju za 'last minute' aranžmanima, zakočenu valom vrućina posebno u matičnoj Britaniji.