DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Teva u Evropi pokreće internet stranicu koju prave pacijenti za pacijente
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 22.10.2018. - 15:40:54
LONDON - Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je na kongresu Evropskog odbora za lečenje i istraživanje multiple skleroze (ECTRIMS) 11. oktobra u Berlinu najavila evropsko lansiranje internet stranice Life Effects. Sadržaj na stranici Life Effects stvaraju pacijenti za pacijente, a proveravaju ga stručnjaci.

Ova je inicijativa rezultat opsežnog ispitivanja 13.500 pacijenata u celom svetu i stranica se upravo lansira u Evropi. Ispitivanje je pokazalo da pacijenti, a posebno oni s hroničnim bolestima poput multiple skleroze (MS), imaju potrebu za verodostojnim i pouzdanim informacijama.

Sadržaj se kreira u saradnji s pacijentima, a čine ga članci, video snimci i podcasti koji su izvor informacija, ali i inspiracije za ljude koji boluju od jedne ili više hroničnih bolesti, uključujući MS. Poseban se naglasak stavlja na efekat koji bolest ima na svakodnevni život. Kroz kontinuiranu saradnju grupa pacijenata sami stvaraju sadržaj koji kontrolišu stručnjaci i na taj način Life Effects nudi pogled pacijenta na život s hroničnom bolešću. Pacijenti i Life Effects zajedno pričaju autentične priče, donose vesti o novim dostignućima iz perspektive bolesnika i daju praktične savete o tome kako olakšati život.

Potpredsednik Teva Europe za medicinske poslove Marco Avila je rekao da je Life Effects rezultat ispunjavanja potrebe za proverenim online informacijama o zdravlju, što se posebno odnosi na pacijente koji boluju od hroničnih bolesti, gde se mogu pronaći priče o životu s bolestima koje dolaze iz pouzdanih izvora – od samih pacijenata.

- Stvaranjem sadržaja koji nadopunjuje iskustvo pacijenata sa znanjem zdravstvenih delatnika, kojima se inače obraćamo kada tražimo informacije o dijagnozi i lečenju, pružamo uvid u svakodnevni život pacijenata pogođenih hroničnim bolestima. Sadržaj na Life Effects kreiraju pacijenti za pacijente, a kontrolišu ga stručnjaci, što ga čini pouzdanim i verodostojnim izvorom informacija - rekao je Avila.

Posle SAD-a, Life Effects lansiran je i u Evropi i uključuje sadržaj u vezi sa MS, zbog čega je za predstavljanje odabran kongres ECTRIMS-a. Na stranici se takođe nalazi sadržaj o astmi, depresiji i migreni.

Tim Life Effects sarađuje s Healthlineom, najbrže rastućom stranicom s informacijama o zdravlju, te Panoplyjem, mrežom podcasta koja je deo The Slate Group.

Healthline i Panoply pomažu Tevi da integriše autentičan i verodostojan glas pacijenata uz uređivački rad profesionalnih novinara.