SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INCIDENTI
 
Teslin automobil eksplodirao u Šangaju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.04.2019. - 22:55:00
Zadnja izmjena: 22.04.2019. - 22:59:35

ŠANGAJ - Proizvođač električnih vozila Tesla priopćio je kako je poslao tim da istraži videozapis koji je odjeknuo u kineskim društvenim medijima, a u kojem je prikazana eksplozija automobila Tesla Model S, koji je posljednji u nizu požara Teslinih automobila.

Video je podijeljen na kineskom Weibu te pokazuje kako se parkirani automobil dimi i eksplodira nekoliko sekundi kasnije. Videozapis eksplodiranja, koji se navodno dogodio, pokazao je da je jedan od tri automobila S modela potpuno uništena.

Reuters nije odmah uspio provjeriti porijeklo videa, za koji su Weibo korisnici tvrdi da je snimljen u Šangaju. Uzrok eksplozije nije se mogao odmah utvrditi iz videozapisa.

"Odmah smo poslali tim na lice mjesta i podržavamo lokalne vlasti da utvrde činjenice. Prema onome što sada znamo, nitko nije povrijeđen ", kazali su iz Tesle u priopćenju za medije.

Najmanje 14 primjeraka Teslinih automobila se je zapalilo od 2013. godine, a većina zapaljenja se dogodila nakon sudara.

Iz Tesle kažu da je 10 puta manja vjerojatnost da će njihovi motori eksplodirati nego što je to slučaj s automobilima s pogonom na benzin. Nije navedeno odnosi li se statistika na normalnu uporabu ili na nesreće.