SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRILIKE
 
Tešanjski Napredak mogući partner Hugo Bossa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.03.2015. - 09:14:05

SARAJEVO - Predstavnici renomirane firme Hugo Boss Thomas Hundsrucker i Ulrike Laeger posjetili su tešanjsku kompaniju Napredak koja posluje u okviru AS Group, kako bi prezentirali svoje planove vezane za potencijalnu saradnju sa firmom za koju oni smatraju da svojim načinom rada u potpunosti odgovara njihovim zahtjevima, saopćeno je iz ove kompanije.

Prilikom posjete proizvodnom pogonu direktor firme Amir Šišić je goste upoznao sa bogatom historijom firme, te ukratko predstavio trenutne poslovne aktivnosti kao i buduće planove.

Nakon obilaska firme nisu skrivali oduševljenje tehničko-tehnološkim mogućnostima, te su još jednom kazali da Napredak ima sve elemente koji su potrebni da postane partner Hugo Boss-a.

Podsjećamo, tešanjski Napredak Napredak ima bogat proizvodni program muške i ženske modne konfekcije u okviru čega preduzeće proizvodi mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime i druge modne odijevne predmete. Danas Napredak zapošljava 330 vrhunski obučenih radnika, koji rade u radnim uslovima standardiziranim po normama EU.

Vrsta djelatnosti Napretka su doradni, tzv "lohn" poslovi, te izrada vlastite kolekcije. Potvrda uspješnosti i kvaliteta su i Napretkovi kupci sa kojima je ostvarena uspješna dugogodišnja saradnja: Pierre Cardin, Carl Gross, Jupiter, S' Oliver, Schneiders, Baldesarini, Burberry.