SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZVINJENJE
 
Teodorović: Janković je moja greška
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.11.2017. - 22:45:32
BEOGRAD - Akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača PSG Jankovića i njegov bivši saradnik, pridružio se teškim optužbama koje je protiv Jankovića izneo Srđan Škoro.

Škoro, član predsedništva PSG, danas je podneo ostavku na tu funkciju.

"Slobodan sam da Srđanovim konstatacijama dodam svoje utiske o potpuno netransparentnom finansijskom poslovanju, bezidejnosti, neefikasnosti i nepoštovanju dogovorenog od strane predsednika PSG", napisao je Todorović.

On je dodao da se protokom vremena uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava pokretom koji pokušava da istinski promeni lice Srbije". 

"Nikada tokom svoje dugogodišnje karijere u zemlji i inostranstvu mi se nije desilo da toliko pogrešim u proceni radnih sposobnosti i moralnog kodeksa jednog čoveka. Pogrešio sam i to je moja velika krivica. Primite moje izvinjenje, kako zbog moje pogrešne procene, tako i zbog zakasnelog priznanja", napisao je akademik, koji je PSG napustio još u junu. 

Teodorović je istakao da PSG "ne pripada bračnom paru Janković" i dodao: "Najiskrenije molim bračni par Janković da napuste pokret". 

Teodorović je u otvorenom pismu istakao da "u potpunosti podržava stavove koje je u svom pismu izneo Srđan Škoro".