SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPESI
 
Tender5.net: Jedinstvena berza majstora iz cele Srbije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.11.2015. - 13:37:00
Zadnja izmjena: 27.11.2015. - 12:27:16
BEOGRAD - Nakon prošlogodišnjeg dobijanja prve runde investicija, domaći startup Tender5.net je i ovu godinu nastavio uspešnim nastupima na nekoliko investicionih foruma, koji su se održali tokom 2015. godine u Beogradu.
Po rečima osnivača servisa, Vladimira Arnautovića, Tender5.net je kao jedinstvena berza majstora iz cele Srbije uspeo da privuče pažnju investitora i u toku su pregovori za dalje razvijanje sistema, kao i regionalno širenje.

„Pobeda koju smo ostvarili na ruskom investicionom forumu Startup Sabantuy iz maja ove godine, kao i pozitivne reakcije investitora na ovogodišnjem Belgrade Venture Forumu su pokazatelj da ovakav sistem ima perspektivu i potencijal, ne samo u regionu, već i u drugim zemljama u Evropi", objašnjava Arnautović.

Po njegovim rečima, lepo vreme koje je trajalo do polovine novembra je produžilo građevinsku sezonu što se dobro odrazilo na obim i količinu poslova.

„Mi mesečno dobijamo preko 200 upita za posao iz cele Srbije – od različitih vrsta adaptacija, renoviranja i dogradnji, pa sve do krečenja stanova i zamene PVC stolarije", sa zadovoljstvom komentariše Arnautović.

Kao dokaz da je sistem interesantan kako fizičkim licima, tako i firmama i institucijama govori i činjenica da je skoro stigao i upit od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda za postavljanje rečne signalizacije sa spoljne strane Mosta na Adi. Sve firme iz tražene kategorije koji su registrovane u sistemu Tender5.net mogu konkurisati za ovaj posao.

Što se tiče građana Tender5.net im omogućava da u kratkom vremenskom roku, po najpovoljnijim uslovima i bez stresa nađu majstora i dobiju uslugu koja im je potrebna. Potrebno je da na sajtu http://www.tender5.net popunite zahtev(obrazac) koji ste dobili odabirom tražene kategorije i pošaljete ga servisu. Vaš zahtev se zatim šalje izvođačima koji su specijalizovani baš za tu kategoriju posla. Veoma brzo kontaktiraće vas do 5 firmi, članica servisa, koje su registrovane u APR-u. Vi birate izvođača čija vam ponuda najviše odgovara i definišete uslove pod kojima će se radovi obaviti.

Sajt je vizuelno jednostavan i prilagođen je svim uređajima kojima se može pristupiti internetu. Poslovi koji se mogu odraditi putem sajta su jasno podeljeni u kategorije i mogu se angažovati majstori i firme koje se bave gipsarskim radovima, molerajem, vodoinstalaterskim, keramičkim, stolarskim i mnogim drugim radovima, pa sve do adaptacija, renoviranja i krupnih građevinskih radova.

Pravu vrednost ovom sistemu daje mogućnost da klijenti (naručioci majstora) mogu da ocenjuju majstore nakon završenih radova za pedantnost i kvalitet. Sve to je vidljivo na profilu firme (izvođača) u okviru sajta, što opet olakšava onima koji traže majstore da imaju uvid u kvalitet radova obavljenih putem pomenutog servisa.

Ovakav način poslovanja, osim što donosi velike prednosti i uštede klijentima (naručiocima posla) omogućava izvođačima (firmama) svakodnevno obaveštavanje o aktuelnim zahtevima putem emaila i sms poruka, javno nadmetanje, zdravu konkurenciju i demonstraciju stvarnih kvaliteta.