SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Telemach preuzima ilidžanski ASK
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.03.2016. - 09:21:22
SARAJEVO - Telemach d.o.o. Sarajevo namjerava da stekne kontrolu nad poslovnom jedinicom privrednog subjekta ASK d.o.o. Ilidža Sarajevo, koja obavlja djelatnost pružanja usluge kablovske televizije na teritoriji općine Ilidža.
Pravni oblik koncentracije je sticanje isključive kontrole privrednog subjekta Telemach nad ciljanom imovinom kao dijelom drugog privrednog subjekta (ASK), navodi se u informaciji Konkurencijskog vijeća BiH.

Konkurencijsko vijeće pozvalo je sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na tržištu pružanja usluga distribucije audiovizulenog medijskog sadržaja kao i na drugim tržištima na kojima bi ova koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju relevantna saznanja o navedenom tržištu da dostave svoje pisane primjedbe i mišljenja.

Telemach, koji je preko društva Bosnia Broadband pod kontrolom američkog Kohlberg Kravis Robertsa (KKR), preuzeo je u posljednjih nekoliko godina veći broj kablovskih operatera u BiH, a posljednja akvizicija bila je novotravnički Global Internet.