GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenije očekuje najmanje pet milijuna eura za trećinu Planet TV-a

Telekom Slovenije očekuje najmanje pet milijuna eura za trećinu Planet TV-a
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 12:15
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Trećina Planet TV-a je na prodaju, odlučili su državni nadzornici Telekoma na sastanku u srijedu. 

Telekom Slovenije očekuje najmanje pet milijuna eura za ovaj udjel, što je četiri puta manje nego što je Telekom morao Grcima platiti prošlog studenog da napuste Planet.
Planet TV zaživio je 2012. godine i bio je u minusu od svog osnutka. Pregled posljednjih pet godina pokazuje da je tvrtka u svakom trenutku imala gubitke i negativni kapital. Do prošle godine je vlasnik, državni Telekom, podmirio stečaj, ali su ga nadzornici završili. Zato današnja odluka prvo prodaje trećinu, a zatim većinu, Planeta.

"Vrlo je vjerojatno da će netko tko posjeduje kabelski sustav i koji također može steći nove gledatelje putem televizije biti među kupcima", rekao je Leo Oblak, osnivač Infonet Media.

Prema našim informacijama, T2 i A1 operatori spominju se među dionicima, ali na pitanje jesu li zainteresirani za kupnju Planeta odgovorili su da ne razmišljaju o tome. Isto je rečeno i u United Groupu, koji četvrt stoljeća posjeduje medijski moćnik Dragan Šolak, a u Sloveniji je vlasnik Telemacha.
Telekom za trećinu udjela u Planeti očekuje oko pet milijuna eura, a ako ih ne dobije otići će, prema izvorima Dela, u stečaj.

"Pitanje je hoće li televizija uopće preživjeti. To je važno i u smislu pluralizma, jer je Planet TV ponudio konkurenciju", upozorava Marko Milosavljević, profesor na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani.

Dodao je da je državno vlasništvo pokopalo Planet:

"Na taj je način postala komercijalna televizija u državnom vlasništvu i ove kombinacije nikada ne idu zajedno. Bilo je uplitanja u kadrovsku politiku, politika je diktirala kadrovska rješenja.", zaključuje Milosavljević.

Tagovi: Telekom Slovenije, Planet TV, Marko Milosavljević
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE