GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu

Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 15:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".

Tijekom prošle godine, Spotify se obvezao na više rundi otpuštanja uz povećanje cijena i druge inicijative za poticanje rasta prihoda i poboljšanje marži. Tvrtka je rekla da će biti namjernija u budućim ulaganjima nakon što je potrošila milijarde na svoj prodor na pretrpano tržište podcasta.

Audio div izvijestio je o operativnom prihodu od 168 milijuna eura (179 milijuna dolara), u usporedbi s gubitkom od 156 milijuna eura u razdoblju prethodne godine. To je bilo ispod smjernica kompanije od 180 milijuna eura jer su socijalni troškovi bili veći od očekivanih, "potaknuti povećanjem cijene dionice tijekom tromjesečja", prema Spotifyju.

Također je doveo do snažnog operativnog prihoda u drugom tromjesečju od 250 milijuna eura, znatno iznad konsenzusnih očekivanja Wall Streeta. Smjernice za prihode za drugi kvartal također su bile ispred procjena - 3,8 milijardi eura u odnosu na očekivanih 3,76 milijardi eura.

Spotify će navodno ponovno podići cijene nakon što je prošlog ljeta povisio troškove određenih planova pretplate.

Prema Bloombergu, Spotify planira podići cijene za oko 1 do 2 dolara mjesečno na pet tržišta, uključujući UK, Australiju i Pakistan. Očekuje se da će promjene doći krajem travnja, s porastom cijena u SAD-u "kasnije ove godine". U izvješću se također navodi da Spotify planira uvesti jeftiniju opciju koja ne uključuje audio knjige.

Dionice su u utorak porasle za više od 9% u pretprodaji nakon objave rezultata.

Tagovi: Spotify, streaming
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE