GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2024 / 22:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit je u četvrtak objavila svoju IPO prijavu prije planiranog debija na burzi u ožujku.

Istodobno, objavio je gubitke od 90,8 milijuna dolara i rast prihoda od otprilike 21% u 2023.

Podnošenje inicijalne javne ponude (IPO) dolazi gotovo dva desetljeća nakon pokretanja Reddita i bit će veliki test za platformu koja još uvijek zaostaje za komercijalnim uspjehom suvremenika društvenih medija kao što su Facebook i Twitter.

U podnesku je Reddit izvijestio o neto gubitku od 90,8 milijuna dolara za godinu koja je završila 31. prosinca i zabilježio rast prihoda od 804 milijuna dolara, u odnosu na 666,7 milijuna dolara godinu ranije.

Reddit je procijenjen na 10 milijardi dolara u rundi financiranja 2021. i nejasno je kojoj će procjeni tvrtka težiti tijekom prodaje udjela u nadolazećim tjednima. Očekuje se da će tražiti prodaju gotovo 10% svojih dionica u IPO-u, izvijestio je ranije Reuters.

Reuters je u srijedu izvijestio, pozivajući se na izvore, da je Reddit sa sjedištem u San Franciscu sklopio dogovor s Alphabetovim Googleom kako bi njegov sadržaj bio dostupan za obuku modela umjetne inteligencije diva tražilice. Ugovor je vrijedan oko 60 milijuna dolara svake godine, prema jednom od izvora.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu kreće se prema jednom od najiščekivanijih uvrštenja na burzu u posljednjih nekoliko godina dok se tržište IPO-a u SAD-u otopljava usred popuštanja strahova od recesije i rastućih nada u meko slijetanje gospodarstva.

Reddit je povjerljivo podnio zahtjev za IPO krajem 2021., ali su ga teški ekonomski uvjeti i loši rezultati kotiranih tehnoloških dionica natjerali da odgodi ponudu.

Morgan Stanley i Goldman Sachs odabrani su kao glavni pokrovitelji za Redditov IPO, koji uključuje više od desetak drugih banaka.

Tagovi: Reddit, ipo, facebook, twitter
PROČITAJ I OVO
Nvidia snižava cijene u Kini zbog slabije potražnje
CIJENE
Nvidia snižava cijene u Kini zbog slabije potražnje
PEKING - Najnapredniji čip za umjetnu inteligenciju (AI) koji je razvila NVIDIA za kinesko tržište imao je slab debi, jer je slabija prodaja dovela do niže cijene u usporedbi s konkurentskim čipom kineskog Huaweija, izvijestio je Reuters pozivajući se na obaviještene izvore.
PwC: Rast produktivnosti u sektorima koji su više izloženi umjetnoj inteligenciji
OČEKIVANJA
PwC: Rast produktivnosti u sektorima koji su više izloženi umjetnoj inteligenciji
LONDON - Sektori koji su više izloženi umjetnoj inteligenciji bilježe rast produktivnosti, pokazalo je istraživanje PricewaterhouseCoopersa (PwC).
TSMC očekuje dvoznamenkasti rast tržišta poluvodiča u ovoj godini
OČEKIVANJA
TSMC očekuje dvoznamenkasti rast tržišta poluvodiča u ovoj godini
BUDIMPEŠTA - Svjetsko tržište poluvodiča porast će u ovoj godini 10 posto, procjenjuje tajvanski TSMC, vodeći dobavljač američkih tehnoloških divova Applea i Nvidije. U travnju TSMC je snizio prognozu rasta prihoda s više od 10 posto na oko 10 posto.
Reuters: Samsungovi HBM čipovi pali na Nvidijinim testovima
ČIPOVI
Reuters: Samsungovi HBM čipovi pali na Nvidijinim testovima
SEUL/SINGAPUR - Najnoviji memorijski čipovi visoke propusnosti (HBM) tvrtke Samsung Electronics tek trebaju proći Nvidijine testove za upotrebu u procesorima umjetne inteligencije te američke tvrtke zbog problema s potrošnjom topline i energije, rekle su Reutersu tri osobe upućene u te probleme.
Google izabrao južnu indijsku državu za proizvodnju pametnih telefona
ODLUKE
Google izabrao južnu indijsku državu za proizvodnju pametnih telefona
SAN FRANCISCO - Google planira uložiti milijarde dolara u indijsku državu Tamil Nadu kako bi uspostavio proizvodnju pametnih telefona, odabirući južnu industrijsku pokrajinu za svoj proizvodni pomak u zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE