GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk: Umjetna inteligencija već će 2025. biti pametnija od čovjeka

Musk: Umjetna inteligencija već će 2025. biti pametnija od čovjeka
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2024 / 07:39
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Elon Musk, izvršni direktor tvrtke Tesla, iznio je neka hrabra predviđanja tijekom intervjua u ponedjeljak, sugerirajući da bi se umjetna inteligencija (AI) pametnija od najpametnijeg čovjeka mogla razviti sljedeće godine ili do 2026.

Musk je na društvnoj mreži X raspravljao o raznim temama, uključujući ograničenja s kojima se AI suočava zbog dostupnosti električne energije.

Tijekom intervjua s Nicolaiem Tangenom, izvršnim direktorom norveškog suverenog fonda, Musk je podijelio uvide u napredak Groka, AI chatbota koji je razvio njegov startup xAI. Spomenuo je da se očekuje da će sljedeća verzija Groka biti dovršena do svibnja, ali je istaknuo izazove zbog nedostatka naprednih čipova.

Musk, koji je također suosnivač OpenAI-ja, izrazio je zabrinutost zbog odstupanja OpenAI-ja od svoje izvorne misije. Osnovao je xAI prošle godine, pozicionirajući ga kao izazivača OpenAI-ju, kojeg je tužio zbog navodnog prioriteta profita nad boljitkom čovječanstva kroz razvoj umjetne inteligencije.

Izvršni direktor Tesle otkrio je da je za obuku modela Grok 2 potrebno oko 20.000 Nvidia H100 GPU-a, a buduće verzije će zahtijevati još više čipova, procjenjujući do 100.000 Nvidia H100 čipova. Međutim, naglasio je da će osim nedostatka čipova, opskrba električnom energijom postati ključni čimbenik u razvoju umjetne inteligencije u sljedećih nekoliko godina.

Musk je pohvalio kineske proizvođače automobila, označivši ih kao najkonkurentnije u svijetu. Ponovio je svoja prethodna upozorenja o tome da će kineski konkurenti nadmašiti globalne konkurente ako se ne uvedu trgovinske prepreke.

Dotičući se nedavnih radničkih pitanja, Musk se osvrnuo na štrajk sindikata u Švedskoj protiv Tesle, ukazujući da se situacija poboljšala. Spomenuo je da su vođeni razgovori između norveškog suverenog fonda, glavnog dioničara Tesle, i vodstva EV kompanije u vezi s nedavnim razvojem događaja.

Tagovi: MUSK, AI, TESLA, SPACEX, OPENAI
PROČITAJ I OVO
Lenovo se otvara saudijskim investitorima
POTEZI
Lenovo se otvara saudijskim investitorima
RIJAD - Lenovo Group Ltd. planira prodati konvertibilne obveznice bez kupona u vrijednosti od 2 milijarde dolara državnom imovinskom fondu Saudijske Arabije, u sklopu šireg strateškog ugovora s kraljevinom željnom tehnološkog napretka.
Kina ulaže još 47,5 milijardi dolara u industriju čipova
ČIPOVI
Kina ulaže još 47,5 milijardi dolara u industriju čipova
HONG KONG - Kina osniva najveći državni investicijski fond za poluvodiče vrijedan 47,5 milijardi dolara, a s ulaganjima šest najvećih državnih banaka u zemlji, fond naglašava nastojanje kineskog čelnika Xi Jinpinga da ojača poziciju Kine kao tehnološke velesile, piše CNN.
Amazon pregovara s Italijom o ulaganju milijardi eura u širenje oblaka
PREGOVORI
Amazon pregovara s Italijom o ulaganju milijardi eura u širenje oblaka
RIM - Amazonova računalna jedinica AWS pregovara s Italijom o ulaganju milijardi eura u širenje svog poslovanja s podatkovnim centrima u zemlji kao dio napora tehnološkog diva da poveća svoju ponudu oblaka u Europi, rekle su četiri osobe upoznate s tim pitanjem.
Muskova tvrtka xAI s injekcijom od šest milijardi
KAPITAL
Muskova tvrtka xAI s injekcijom od šest milijardi
NEW YORK - Tvrtka za razvoj umjetne inteligencije xAI, koja je u vlasništvu američkog milijardera Elona Muska, dobila je šest milijardi dolara svježih sredstava od investitora.
Nvidia snižava cijene u Kini zbog slabije potražnje
CIJENE
Nvidia snižava cijene u Kini zbog slabije potražnje
PEKING - Najnapredniji čip za umjetnu inteligenciju (AI) koji je razvila NVIDIA za kinesko tržište imao je slab debi, jer je slabija prodaja dovela do niže cijene u usporedbi s konkurentskim čipom kineskog Huaweija, izvijestio je Reuters pozivajući se na obaviještene izvore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE