GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google testira novu značajku, evo o čemu se radi

Google testira novu značajku, evo o čemu se radi
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2023 / 12:53
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Google je objavio da će započeti testiranje nove značajke na svom pregledniku Chrome, kao dio plana za zabranu kolačića koje oglašivači koriste u praćenju potrošača.

Google je spreman 4. siječnja uvesti značajku pod nazivom “Zaštita od praćenja” za jedan posto Chromeovih korisnika na globalnoj razini, koja će prema zadanim postavkama ograničiti praćenje između stranica.

Google planira potpuno ukinuti korištenje kolačića trećih strana za korisnike u drugoj polovini 2024. godine. To izaziva zabrinutost zbog pitanja kršenja pravila tržišnog natjecanja na što je upozorila britanska Uprava za tržišno natjecanje i tržišta (CMA).

CMA istražuje Googleov plan da ukine podršku za neke kolačiće u Chromu jer regulator strahuje da bi to moglo ometati konkurenciju u digitalnom oglašavanju, ali i nadzoru najvećeg segmenta zarađivanja novca – oglašavanja.

Kolačići su datoteke koje omogućuju web stranicama i oglašivačima identifikaciju web surfera i praćenje njihovih navika i sklonosti za robama i uslugama.

Europska povjerenica za zaštitu tržišnog natjecanja Margrethe Vestager u lipnju je naglasila da će se istrage agencije o Googleovom uvođenju alata za blokiranje kolačića trećih strana – u sklopu tvrtkine inicijative “Privacy Sandbox” – nastaviti.

Oglašivači pak smatraju da će gubitak kolačića u najpopularnijem pregledniku na svijetu ograničiti njihovu mogućnost prikupljanja informacija u personalizaciji oglasa i učiniti ih ovisnima o Googleovim korisničkim bazama podataka.

Tagovi: Google, kolačići, potrošnja, oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE