GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu

Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 07:51
Autor: SEEbiz
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.

Analitičari Citija su 5. travnja rekli da vide prednost Samsungovog poslovanja s NAND flash memorijom u odnosu na potražnju za AI računalstvom, ponavljajući svoju ocjenu tvrtke "kupiti".

Južnokorejski elektronički gigant zabilježio je rekordne gubitke 2023. dok se industrija uzdrmala od pada potražnje nakon Covida.

Samsung Electronics je u utorak priopćio da je operativna dobit za prvo tromjesečje skočila za 932,8% jer su se cijene memorijskih čipova oporavile zahvaljujući optimizmu u vezi s umjetnom inteligencijom.

Ovo su rezultati Samsunga u prvom tromjesečju u odnosu na procjene LSEG-a:

Prihod: 71,92 bilijuna korejskih wona (oko 52,3 milijarde dolara), naspram 71,04 bilijuna korejskih wona
Operativna dobit: 6,61 trilijuna korejskih wona u odnosu na 5,94 bilijuna korejskih wona
Samsungov prihod za tromjesečje zaključno s ožujkom skočio je 12,81% u odnosu na godinu prije, dok je operativna dobit skočila 932,8% u istom razdoblju.

Brojke su bile u skladu sa smjernicama tvrtke ranije ovog mjeseca, gdje je Samsung rekao da je operativna dobit u tromjesečju siječanj-ožujak vjerojatno porasla na 6,6 trilijuna korejskih wona, što je 931% više nego prije godinu dana. Tvrtka je očekivala prihod u prvom tromjesečju od 71 trilijun wona.

Južnokorejski elektronički gigant zabilježio je rekordne gubitke 2023. dok se industrija uzdrmala od pada potražnje nakon Covida.

“Tvrtka je objavila 71,92 trilijuna KRW konsolidiranih prihoda zahvaljujući snažnoj prodaji vodećih pametnih telefona Galaxy S24 i višim cijenama memorijskih poluvodiča. Operativna dobit porasla je na 6,61 trilijuna KRW kako se Memory Business vratio na dobit baveći se potražnjom za proizvodima visoke dodane vrijednosti,” rekao je Samsung Electronics u utorak u izjavi.

Citijevi analitičari rekli su da vide prednost za Samsungovo poslovanje s NAND flash memorijom kao rezultat potražnje za AI računalstvom. U bilješci od 5. travnja, ponovili su svoju ocjenu "kupi" za tvrtku s ciljanom cijenom od 120.000 wona - 56% naviše od cijene na zatvaranju od 76.700 wona u ponedjeljak.

NAND je uz DRAM još jedan osnovni memorijski čip.

“Očekujemo da će pohrana (HDD) biti sljedeće usko grlo u računalstvu s umjetnom inteligencijom, posebno u obuci za umjetnu inteligenciju, i predviđamo da će Samsung Electronics biti jedan od ključnih korisnika zamaha potražnje SSD-a za obuku za umjetnu inteligenciju,” rekli su analitičari Citija.

Tagovi: samsung, won, čipovi
PROČITAJ I OVO
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
NAJAVE
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
JAKARTA - Tajkun Elon Musk, vlasnik SpaceX-a, trebao bi doći u Indoneziju kako bi lansirao svoju satelitsku jedinicu Starlink ove nedjelje, 19. svibnja, izjavio je viši ministar Luhut Pandjaitan.
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
POTEZI
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
SAN FRANCISCO - Web div Google najavio je da će u svojim rezultatima pretraživanja prikazivati i odgovore generirane uz pomoć umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE