GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Reddita skočile nakon snažne prodaje u prvom izvješću od IPO-a

Dionice Reddita skočile nakon snažne prodaje u prvom izvješću od IPO-a
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 08:23
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Reddita Inc. skočile su više od 10% u produljenom trgovanju nakon što su poboljšanja sustava oglašavanja na platformi društvenih medija pomogla povećati tromjesečnu prodaju nego što se očekivalo u prvim rezultatima javne tvrtke.

Prihodi su porasli 48% na 243 milijuna dolara u razdoblju koje je završilo 31. ožujka, objavila je tvrtka za društvene medije u utorak u izjavi. Analitičari su u prosjeku procijenili 211,9 milijuna dolara, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Redditova početna javna ponuda u ožujku bila je jedna od najvećih na američkoj burzi ove godine, prikupivši oko 748 milijuna dolara. Njegov snažan debi poduprijet je velikom bazom korisnika web-mjesta i ugovorima o licenciranju podataka s tvrtkama za umjetnu inteligenciju, što će tim tvrtkama omogućiti korištenje Redditovih podataka za treniranje njegovih AI sustava. Reddit je prvi put povjerljivo podnio zahtjev za IPO 2021.

Kompanija je projicirala prihod od 240 do 255 milijuna dolara u tekućem razdoblju koje završava u lipnju. Analitičari su u prosjeku procijenili 227,6 milijuna dolara. Reddit je rekao da je rast potaknut ulaganjima u olakšavanje korištenja stranice i poboljšanjima u tehnologiji ciljanja oglasa.

"Bio je to snažan početak godine i kvartal prekretnice za Reddit i naše zajednice", rekao je suosnivač i glavni izvršni direktor Steve Huffman u izjavi. "Ovo vidimo kao početak novog poglavlja dok radimo na izgradnji sljedeće generacije Reddita."

Dionice su dosegle najvišu razinu od 60,40 dolara u produženom trgovanju nakon zatvaranja na 49,40 dolara u New Yorku. Iako su dionice dobile početni poticaj u prvom danu trgovanja 21. ožujka, podižući tržišnu vrijednost tvrtke na oko 8 milijardi dolara, od tada su pale za 2%.

Tagovi: Reddit, oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
UPOZORENJE
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
LONDON - Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton "kum" je umjetne inteligencije koji vjeruje da će vlade morati omogućiti univerzalni temeljni dohodak kao odgovor na nejednakost koju uzrokuje umjetna inteligencija.
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE