GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cisco otpušta 5% globalne radne snage

Cisco otpušta 5% globalne radne snage
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cisco je u srijedu najavio planove za smanjenje 5% svoje radne snage, odluka koja će rezultirati ukidanjem oko 4250 radnih mjesta. Dionice Cisca pale su čak 9% u produženom trgovanju.

To je posljednji u nizu tehnoloških divova koji će otpuštati ove godine, dok industrija nastavlja istiskivati troškove nakon tržišnog pada koji je pogodio prije dvije godine. Siječanj je bio najprometniji mjesec za otpuštanje radnih mjesta u industriji od ožujka lani, budući da su Alphabet, Amazon, Microsoft i SAP rekli da ukidaju radna mjesta, kao i eBay, Unity i Discord. Do sada su ove godine 144 tehnološke tvrtke otpustile gotovo 35.000 radnika, prema web stranici Layoffs.fyi.

Osim objave smanjenja radnih mjesta, Cisco je izvijestio o dobrim rezultatima u drugom fiskalnom tromjesečju, ali je dao blagu prognozu. Evo kako je prošao u usporedbi s konsenzusom LSEG-a, ranije poznatog kao Refinitiv:

Zarada po dionici: 87 centi, prilagođena, naspram očekivanih 84 centa
Prihod: 12,79 milijardi dolara, u odnosu na očekivanih 12,71 milijardi dolara

Prihodi Cisca pali su 6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine tijekom tromjesečja, koje je završilo 27. siječnja, navodi se u priopćenju. Neto dobit pala je na 2,63 milijarde dolara, ili 65 centi po dionici, sa 2,77 milijardi dolara, ili 67 centi po dionici, u istom kvartalu prošle godine. Tvrtka tek treba zaključiti 28 milijardi dolara vrijednu akviziciju proizvođača softvera za nadzor i sigurnost Splunk.

Cisco sada očekuje dovršetak posla krajem prvog kalendarskog tromjesečja ili početkom drugog tromjesečja, rekao je izvršni direktor Chuck Robbins tijekom konferencijskog poziva s analitičarima.

Prihod od mrežnih proizvoda iznosio je 7,08 milijardi dolara, malo ispod konsenzusa analitičara koje je anketirao StreetAccount oko 7,10 milijardi dolara.

Tagovi: Cisco, otpuštanja, amazon, alphabet, eBay, Unity, Discord
PROČITAJ I OVO
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE