GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlin s najboljim iskustvom 5G mreža, London s najgorim

Berlin s najboljim iskustvom 5G mreža, London s najgorim
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2024 / 08:52
Autor: SEEbiz
BERLIN - Berlin pruža najbolje 5G iskustvo, a London najgore, pokazuje Meduxovo istraživanje o performansama 5G mreže u 10 velikih europskih gradova.

Odmah iza Berlina su Barcelona i Pariz, objavila je tvrtka koja se bavi testiranjem i usporednom analizom fiksnih i mobilnih mreža.

U Meduxu su u sklopu istraživanja provedenog u drugom i trećem kvartalu prošle godine između ostalog usporedili brzinu i pouzdanost te pokrivenost gradova 5G mrežom. Istraživanje je obuhvatilo Barcelonu, Berlin, Lisabon, London, Pariz, Madrid, Milano, München, Porto i Rim.

Općenito, najbolje iskustvo korištenja 5G mreža bilo je u Berlinu. Na drugom i trećem mjestu slijede Barcelona i Pariz. Gradovi Lisabon, Milano i Porto također su dobili visoku ocjenu, navodi se u poruci objavljenoj u srijedu.

Po pouzdanosti 5G mreža prednjači Milano, dok je Porto najpokriveniji 5G mrežama. Najkonzistentnije brzine interneta izmjerene su u Lisabonu, s prosječnom vrijednošću medijan je bio preko 537 megabita u sekundi za preuzimanje i 53 megabita u sekundi za upload.

Istraživači su izmjerili najgore korisničko iskustvo 5G mreža u Londonu. Između ostalog, u britanskoj prijestolnici izmjerene su najsporije brzine interneta, dok je London zauzeo pretposljednje mjesto po pouzdanosti i dostupnosti mreže.

Prema portalu EU Reporter, loš plasman Londona mogao bi biti rezultat odluke britanske vlade da zabrani sudjelovanje kineskog telekomunikacijskog diva Huawei u razvoju 5G mreže u zemlji. Do kraja 2027. operateri će morati u potpunosti ukloniti Huaweijevu opremu iz svojih mreža.

Britanski operateri su bili kritični prema ovom potezu, jer je rečeno da sprječava njihovu implementaciju 5G mreža, navodi EU Reporter.

SAD, Velika Britanija, Japan i još neke zemlje odlučile su Huaweiu zabraniti sudjelovanje u izgradnji 5G mreže zbog navodnih sigurnosnih prijetnji.

Tagovi: Berlin, 5G, London, Barcelona, Pariz
PROČITAJ I OVO
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
UPOZORENJE
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
LONDON - Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton "kum" je umjetne inteligencije koji vjeruje da će vlade morati omogućiti univerzalni temeljni dohodak kao odgovor na nejednakost koju uzrokuje umjetna inteligencija.
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE