GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Apple je navodno razvio uređaj koji omogućuje ažuriranje softvera na iPhone uređajima čak i kada su telefoni sigurno pohranjeni i zapakirani u svoje originalne kutije. Rješenje je zanimljivo, ali postavlja i neke sigurnosne probleme.

O uređaju koji nosi naziv Presto šuška se već neko vrijeme, a sada je francuski portal iGeneration objavio prve neslužbene fotografije koje su procurile u javnost. Izgled uređaja nije zanimljiv. Što je još važnije, omogućuje Appleu da isključi i dekonfigurirane telefone na daljinu i bez ikakvog kontakta, poveže ih s internetom, skine određenu datoteku s interneta i uploada je na telefon koji se zatim ponovno gasi.

Bloombergov Mark Gurman, koji se smatra guruom ranih točnih informacija o Appleovim stvarima, tvrdi da se presto povezuje s telefonima u kutiji pomoću magsafe bežičnog punjenja i drugih bežičnih tehnologija. Portal iGeneration tvrdi da osim magsafa igra uključuje i bežičnu vezu putem NFC standarda, koja se između ostalog koristi za beskontaktno plaćanje telefonima na POS terminalima.

Budući da čip koji omogućuje rad NFC sustava može raditi i kada je telefon isključen ili ima malo baterije, sustav bi trebao raditi ovako: uređaj putem NFC-a šalje instrukciju telefonu koji je prethodno za njega pripremljen , da biste ga uključili i omogućili bežičnu vezu. Kada telefon to učini, također dobiva informacije o tome koju bežičnu mrežu odabrati i koju lozinku unijeti. Telefon vjerojatno radi u nekom posebnom modu koji ne zahtijeva registraciju korisničkog računa i sve ostale sitnice koje moramo popuniti kada telefon prvi put palimo. Kada je spojen na web, preuzima najnovije ažuriranje i učitava ga na telefon prije ponovnog isključivanja. Magsafe pritom navodno brine da su baterije u svakom trenutku dovoljno napunjene i da mogu nastaviti ovaj način ažuriranja unedogled.

Kada kupac kupi uređaj mjesec, pola godine ili godinu dana nakon službenog izlaska iPhonea, zahvaljujući Prestu, u ruci će imati originalno zapakiran mobitel, koji će imati potpuno svježu verziju operativnog sustava. instaliran. Samo se nadamo da se takav alat neće zloupotrijebiti za tajno instaliranje zlonamjernih kodova na uređaje bez kontakta. Na nekoj sigurnosnoj provjeri u više policijskih zemalja.

Tagovi: APPLE, PRESTO, SIGURNOST, AŽURIRANJE, nfc
PROČITAJ I OVO
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE