GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari znatno snizili procjenu Twitterovih ovogodišnjih prihoda od oglašavanja

Analitičari znatno snizili procjenu Twitterovih ovogodišnjih prihoda od oglašavanja
SNIŽENE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Očekuje se da će prihod Twittera od oglašavanja ove godine dosegnuti 2,98 milijardi dolara (2,73 milijarde eura), prema analitičarima Insider Intelligencea. To je oko 37 posto manje od procjene iz listopada prošle godine, kada se očekivalo da će prihod od oglašavanja iznositi 4,74 milijarde dolara (4,34 milijarde eura).

Prvotnu procjenu ovogodišnjeg prihoda od oglašavanja napravio je Insider Intelligence neposredno prije nego što je milijarder Elon Musk preuzeo Twitter, koji upravlja istoimenom društvenom mrežom.

"Najveći problem s oglašavanjem na Twitteru je to što oglašivači ne vjeruju Musku", rekla je Jasmine Enberg, glavna analitičarka Insider Intelligencea. Kako bi ponovno zadobio povjerenje oglašivača i reklamnih dolara, Twitter mora odvojiti Muskov osobni brend od imidža tvrtke, rekao je Enberg, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Usred Muskovog burnog preuzimanja Twittera, nekoliko velikih oglašivača već je obustavilo svoje aktivnosti na platformi nakon što je osnivač Tesle olabavio uvjete moderiranja sadržaja na društvenoj mreži i otpustio više od 7000 zaposlenika. Otkako je Musk preuzeo Twitter 27. listopada, 14 od 30 najvećih oglašivača na Twitteru obustavilo je oglašavanje, prema podacima iz siječnja Pathmaticsa.

Istodobno, Insider Intelligence procjenjuje da Muskovi napori da uspostavi uslugu pretplate "neće kompenzirati izgubljene prihode od oglašavanja".

Istodobno predviđaju da će se prosječno vrijeme koje korisnici Twittera dnevno provedu na društvenoj mreži smanjiti za dvije minute na 34 minute. U međuvremenu, korisnici TikToka u prosjeku provedu gotovo sat vremena dnevno na mreži.

Insider Intelligence pripisuje pad korištenja širenju sadržaja koji izaziva mržnju i tehničkim greškama na društvenoj mreži. "Angažman na Twitteru još uvijek uvelike ovisi o ciklusu vijesti", rekao je Engberg. "Saga o preuzimanju uzrokovala je porast vremena provedenog na platformi prošle godine, koji je sada nestao jer su korisnici izgubili interes za Muskove ispade", objasnila je.

Musk je kupio Twitter za 44 milijarde dolara, iako je u međuvremenu prepolovio vrijednost tvrtke, navodi AFP.

Tagovi: Twitter, prihodi od oglašavanja, oglašavanje, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Google ulaže milijardu eura u širenje podatkovnog centra u Finskoj
ŠIRENJE
Google ulaže milijardu eura u širenje podatkovnog centra u Finskoj
HELSINKI - Google je u ponedjeljak priopćio da će uložiti dodatnih milijardu eura u proširenje podatkovnog centra u Finskoj.
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
UPOZORENJE
Katastrofična najava kuma umjetne inteligencije: Ugrožen nam je opstanak
LONDON - Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton "kum" je umjetne inteligencije koji vjeruje da će vlade morati omogućiti univerzalni temeljni dohodak kao odgovor na nejednakost koju uzrokuje umjetna inteligencija.
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE