SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ALŽIRSKE MUKE
 
Tehnika zatražila pokretanje predstečajnog postupka
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.08.2018. - 11:37:39
ZAGREB -  Građevinska tvrtka Tehnika izvijestila je u četvrtak da je nadležnom trgovačkom sudu predala zahtjev za pokretanje predstečajnog postupka zbog aktiviranja bankarskih garancija od strane alžirskog investitora.

"S obzirom da se poslovni računi društva nalaze u blokadi, kao posljedica aktiviranja bankarskih garancija od strane alžirskog investitora, te slijedom toga aktiviranje sredstava osiguranja od strae banke izdavatelja, onemogućeno je redovno poslovanje društva te je ostvaren predstečajni razlog", stoji u obavijesti koju potpisuje glavni direktor Zlatko Sirovec.

Kako je poznato, alžirski državni investitor raskinuo je ugovor o gradnji bolnice u Alžiru, na kojem su bile angažirane Ingra i Tehnika, a odluko je pogođen i niz europskih kompanija koje su trebale graditi bolnice. Temeljni ugovor za izgradnju tog medicinskog objekta zaključen je 2011. godine u iznosu od 56 milijuna eura. U studenome lani potpisan je dodatak tom ugovoru u iznosu od 10,12 milijuna eura bruto, kojim je Ingri omogućeno da nastavi raditi taj objekt dodatnih 14 mjeseci zajedno s partnerom - Tehnikom.

Zagrebačka Ingra pred tri dana najavila je podizanje tužbe za naknadu štete protiv alžirskog državnog investitora, a s obzirom na činjenicu da je Alžir Ingrino tradicionalno tržište na kojem posluje već 40-ak godina.