SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARTICE
 
Talijanska SIA preuzela First Datine poslove u centralnoj i jugoistočnoj Evropi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.05.2018. - 08:01:31
RIM - Talijanska kompanija za platnu infrastrukturu i usluge SIA priopćila je u petak da je za 375 milijuna eura preuzela dijelove američke grupe za elektronska plaćanja First Data u centralnoj i jugoistočnoj Europi.

Kartično procesno poslovanje First Data primarno se nalazi u sedam zemalja: Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj, priopćila je SIA.

U 2017. godini ostvaren je kombinirani prihod od oko 100 milijuna eura.

Sporazum uključuje prijenos oko 1.400 zaposlenika First Data-e u SIA, navodi se u priopćenju za medije. Očekuje se da će sporazum biti zaključen u trećem tromjesečju 2018. godine.

"Ova akvizicija je u skladu s našom strategijom da postanemo vodeća evropska platforma za digitalna plaćanja. SIA dodatno jača svoj položaj na međunarodnom tržištu e-plaćanja, povećavajući svoje tržišne udjele u zemljama s visokim rastom e-novca", izjavio je direktor SIA-e Massimo Arrighetti.

Ova akvizicija SIA-i omogućuje procesiranje kartica, proizvodnju kartica, pozivne centre i back-office usluge, uključujući 13,3 miliona platnih kartica, 1,4 milijarde transakcija, kao i upravljanje POS terminalima i bankomatima.