SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLOV
 
Tadić: Podržaćemo kandidata koji obeća da će se boriti protiv kriminala
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 19.12.2017. - 14:09:36
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da će ta stranka podržati kandidata za gradonačelnika Beograda koji bude obećao da će se boriti protiv kriminala i ponovio da se SDS bori za ujedinjavanje gradjanske demokratske opozicije.

Tadić je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama upitan da li će podržati Dragana Djilasa rekao da će njihovu podršku imati svako ko bude pokazao sposobnost da se bori protiv organizovanog kriminala koji uništava same temelje društva.

On je naveo da bi SDS podržao nekog, prvo mora da se sprovede "normalna" procedura i "normalni" razgovori opozicije, i da ne smatra da je dobro da se ljudi "sami kandiduju pa da onda sami traže podršku".

"Normalna procedura je dogovor u opozicionim strankama, dogovor o kandidatima stajanje u jedan blok i zajednički posao. Mi imamo opasnog protivnika kada je u pitanju budućnost ovog društva i jedini način je da se poštuju elementarne procedure i iskustvo u borbi protiv tih političkih protivnika", rekao je Tadić.

On je potom dodao da će rado podeliti svoje iskustvo i sa Draganom Đilasom i svima koji se žele kandidovati i na sledećim i svakim drugim izborima.

Tadić je rekao da će tek razgovarati sa svim akterima u političkom procesu i ocenio da nije normalno da se mediji obaveštavaju prvo o tome koga će podržati dok se razgovori ne obave, kao i da će svoj stav iskazati kada dodje za to vreme i da ne želi da učestvuje u pogrešnim procedura koje umanjuju šansu da se pobedi "režim".

"Moja obaveza je da doprinosim pobedi, a ne tiražu štampanim izdanjima medija i čitanosti, odnosno gledanosti televizije", rekao je Tadić.

On je naveo da je nažalost istina da je Đilas ranije pričao za njega da je u dogovoru sa liderom Srpske napredne stranke i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićčem, ali da on nema pravo na lični odnos u vezi s kandidatima za gradonačelnika.

"Moje obaveza je da sve lično stavim u drugi plan i da uključimo sve moguće mehanizme i potencijale u borbi protiv ovog režima koji kriminalizuje ovo društvo. Imamo mnogo opasnijeg protivnika od unutrašnjih protivništava unutar opozicije", istakao je Tadić.