SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Švedski investitori zainteresirani za Liburnia Riviera Hotele
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 04.05.2016. - 15:22:00
Zadnja izmjena: 04.05.2016. - 15:24:14
RIJEKA - Vodstvo najjače hotelske tvrtke na Opatijskoj rivijeri sve intenzivnije traži mogućeg kupca za većinski paket, a među zainteresiranima su i Skandinavci, doznaje Novi list.
Nije tajna da se pregovori oko preuzimanja LRH zagrijavaju, da potencijalnih interesenata ima, te u skladu s time dolazi i do sastanaka direktora obiju strana, čiji ishod zanima javnost.

Na novinarski upit iz LRH je stigao brz, no suhoparan odgovor. Pravi »copy-paste« odgovor – na sva pitanja, već dulje vrijeme šalju slične odgovore... Stoga se unaprijed moramo ograditi od mogućih nepreciznosti u tekstu, baš kao i u svim ostalim napisima koji se bave Liburnia Riviera Hotelima.

– Vezano za vaše upite slobodni smo odgovoriti vam da ne komentiramo svoju poslovnu politiku. S poštovanjem, uz lp Sonja Klingor, savjetnik Uprave za korporativnu komunikaciju i odnose sa zaposlenicima – sve je što su javnosti htjeli otkriti nadležni iz LRH.

Tako je već prvi radni dan u svibnju, saznajemo od pouzdanog izvora, donio posjet skandinavskih investitora, švedske kompanije koja je, kako se čini, zainteresirana za dolazak u Opatiju.

Pod vodstvom direktora LRH obilazili su se hoteli i pregovaralo o njihovoj prodaji, no unatoč ponovnom upitu za službenim očitovanjem ne samo o temi prodaje LRH, već i drugim pitanjima (investicijama, rokovima u kojima će otvarati hotele, budućem izgledu hotela Ičići koji se na internetskim stranicama reklamira kao novitet u sezoni ljeta 2017. godine) – još jednom u nizu sličnih situacija – čitatelji će nažalost ostati uskraćeni za provjerene informacije.

Inače, do kraja proračunske godine na račune Grada Opatije, te općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, bit će uplaćen iznos koji je ostvaren prodajom dionica tvrtke Nova Liburnija, društvu LRH Hoteli Cavtat – saznajemo od nadležnih u Gradu Opatiji, odnosno trgovačkom društvu Nova Liburnija d.o.o.. Krajem 2015. godine članovima društva Nova Liburnija isplaćen je predujam dobiti od ukupno 8.600.000 kuna.