SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RADIONICA
 
Sve više hrvatskih turista u Sloveniji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.09.2014. - 19:54:34
ZAGREB - U Zagrebu je, u organizaciji portala Relaxino.com, održana poslovna radionica, koja je velikom broju turističkih agencija iz Zagreba, ali i drugih hrvatskih gradova, omogućila da se na jednom mjestu upoznaju s novostima u ponudi slovenskih hotelijera i drugih turističkih subjekata.
Više od stotinu predstavnika iz 50-ak turističkih agencija iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske, koji su tijekom dana posjetili radionicu, imalo je priliku obnoviti kontakte, ali i razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije s kojima su već surađivali, te se upoznati s ponudama nekih novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu i ekskluzivno se, po prvi puta na ovoj radionici, predstavili turističkoj poslovnoj javnosti.

Odličan odaziv hrvatskih agenata pokazao je da su poslovne radionice tog tipa potrebne i korisne pa bi im, kako su naveli, odgovaralo da se održavaju svake godine.

Prvi put u Zagrebu se predstavio većini još nepoznat koncept odmora i smještaja – glamping. Radi se o luksuznom smještaju u kućicama na drvetu i šatorima na molovima, a takav poseban odmor nudi „Garden Village Bled“ čiji su vlasnici osmislili ovaj jedinstven koncept. I eko apartmani „Ortenia“ izgrađeni u prirodnom okružju Podčetrteka, novost su u slovenskoj turističkoj ponudi, a agenti koji su posjetili radionicu i dogovorili suradnju, sada će ih moći nuditi i kroz svoje aranžmane.

U Zagreb su stigli i predstavnici Postojnske jame i Bledskog grada koji su s hrvatskim agentima dogovarali nastavak i širenje oduvijek uspješne suradnje. Turističke zajednice Bohinja, Radeča i Krškog predstavile su svoje novitete, a za informacije o ponudama ostalih slovenskih turističkih organizacija, pobrinula se predstavnica „Spirit Slovenia“ - slovenske turističke organizacije.

Predstavnik slovenskog veleposlanstva, Jakob Štunf, istaknuo je kako se nada, budući je Slovenija jedna od tri zemlje u koje Hrvatska najviše izvozi, da će ova radionica rezultirati daljnjim povećanjem brojki, kroz povećani „izvoz hrvatskih turista“ u Sloveniju.

Foto: Jan Serdar