SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRILIKE
 
Strani avioprijevoznici koriste posrnuće Adria Airwaysa
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 28.09.2019. - 08:39:29
LJUBLJANA - Otkazivanje letova Adria Airways dovelo je do veće potražnje, bolje popunjenosti aviona i povećanja kapaciteta za prijevoznike koji već lete s Brnika, a otkazivanja su također pojačala interes novih prijevoznika za letove sa ljubljanskog aerodroma, saopćio je Fraport Slovenija, koji upravlja zračnom lukom Jože Pučnik.

Air Serbia je posljednjih dana ažurirala svoj zimski raspored; letjet će dva puta dnevno iz Beograda u Ljubljanu, dok je jedanaest puta tjedno letjela u posljednjoj zimskoj sezoni.

Zbog problema Adrije srpski prijevoznik povećava broj letova do drugih odredišta - za nove letove uvodi novi avion Boeing 737-300 i A319 na aerodromu Brnik, a slovenskim putnicima letove do odabranih destinacija nudi preko Beograda "po nižim cijenama nego što su u ovo doba godine".

Fraport Slovenija najavljuje brojne promjene u odnosu na prošlu zimsku sezonu. Između ostalog, Air Serbia je dodala letove za Niš, Montenegro Airlines u zimskoj sezoni povećava broj letova za Podgoricu sa četiri na pet, poljski LOT će letjeti osam, umjesto sedam puta sedmično, a Air France povećava broj letova sa šest na 13 sedmično.

Također, ovaj prijevoznik više putnika smješta u veće avione.

Hrvatski ministar prometa Oleg Butković odgovorio je na neke kritike u Hrvatskoj da Croatia Airlines, koji hrvatska vlada sanira, ne koristi probleme Adria Airways: "Croatiji Airlines bi bio dobrodošla ekspanzija, ali o tome je još rano raspravljati."

Adria Airways, kojoj su zaplijenjena tri aviona, najavila je da će u ponedjeljak nastaviti većinu svojih letova - koji su privremeno prekinuti prije tri dana. Kompanija je saopćila, kako izvještava Delo, da "nastavlja aktivne razgovore s potencijalnim novim vlasnicima i glavnim povjeriocima i ostaje posvećena postizanju pozitivnog rješenja za sve".