SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISPLATA
 
Stipić: Prosvjetnim radnicima isplaćene naknade za prijevoz i zaostaci
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.01.2014. - 13:30:40
ZAGREB - Predsjednik Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić potvrdio je danas da su zaposlenicima u školstvu plaćene naknade za prijevoz za prosinac i siječanj, te zaostaci za smanjenu plaću za studeni, koja je isplaćena u prosincu.
"Danas ujutro isplaćene su naknade za prijevoz za prosinac i siječanj te zaostaci za smanjenu plaću za studeni", rekao je Stipić Hini.

Naknade za prijevoz isplaćene su svim zaposlenicima u osnovnim školama, iznose oko 20 milijuna kuna mjesečno, što znači da im je ukupno isplaćeno više od 40 milijuna kuna. Stipić nije imao podatke o iznosu isplaćenom za zaostatke.

Njegova je procjena da od 40.000 zaposlenih u osnovnim školama, njih oko dvije trećine imaju pravo na naknadu troškova prijevoz, a godišnje se za troškove prijevoza izdvaja oko 260 milijuna kuna.

Isplata naknada kasnila je 40 dana budući da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u prosincu sindikate prosvjete izvijestilo kako im ne može isplatiti naknadu za prijevoz i prekovremene sate do kraja prosinca, pa je isplata odgođena za početak siječnja.