DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Stipan Tadić među umjetnicima koji će ilustrirati zidove moskovskih zgrada
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.03.2015. - 13:09:08
MOSKVA - U Moskvi će umjetnici kreiraiti deset art-objekata, koji bi trebali ilustrirati djela suvremenih pisaca, prenosi RIA Novosti. Među njima je i hrvatski umjetnik Stipan Tadić.
To stoji na stranicama projekta Grad u riječima u sklopu kojeg se održava natječaj.

Gradskim umjetnicima predložili su da ilustriraju djela Zahara Prilepina, Alekseja Ivanova, Mihaila Šiškina, Evgenija Vodolazskina, Dine Rubine i drugih suvremenih autora.

Pozvani su i profesionalni umjetnici iz Rusije, Njemačke i Hrvatske. Da bi se sudjelovalo u natječaju, koji se održava do 10. travnja, potrebno se prijaviti na stranicama projekta.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Završava diplomski studij slikarstva u klasi prof. Kauzlarića-Atača 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se slikarstvom u tradicionalnom smislu, često uzimajući kao polazište portrete svojih bližnjih. Prvi puta samostalno izlaže u Galeriji Bužančić, Centar za kulturu Remetinec, Zagreb (2009). Njegovi radovi bili su predstavljeni na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Slovačkoj, Grčkoj i Bugarskoj. Dobitnik je nekoliko nagrada, između ostaloga i 3. nagrade Bijenala u Santoriniju za rad „Deda" u vlasništvu Zbirke Filip Trade (2012).