SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRAMOTNO
 
Štefica Galić pretučena zbog filma o etničkom čišćenju Bošnjaka
Autor/izvor: SEEbiz / RSE / Tačno.net
Datum objave: 19.07.2012. - 08:57:00
Zadnja izmjena: 19.07.2012. - 17:48:53
LJUBUŠKI - Štefica Galić, supruga pokojnog Neđe Galića i glavna urednica portala Tačno.net, fizički je napadnuta u srijedu navečer u Ljubuškom. Napad je uslijedio nakon hajke zbog prikazivanja filma o njenom pokojnom suprugu, koji je 1993. godine spašavao Bošnjake.
U srijedu navečer oko 22.30 sati Šteficu Galić je u šetnji od kuće do samostana presrela grupa napadača i pretukla je, potvrdio je za Radio Slobodnu Europu jedan od novinara portala Tačno.net Amer Bahtijar. Napad je prijavljen policiji, a Štefica Galić je nakon liječničkog pregleda puštena kući.

Napad se dogodio samo dva dana nakon prikazivanja filma "Neđo od Ljubuškog", o građanskoj hrabrosti njenog pokojnog supruga Nedeljka Galića, koji je u vrijeme rata pomagao svojim sugrađanima, Bošnjacima, da ne završe u hrvatskom logoru Heliodrom.

Novinari portala upozoravaju da je u petak počela brutalna kampanja protiv obitelji Galić, te da je na lokalnom portalu izvjesni 'dr. Ante Lauc' pozvao na akciju hrabre vitezove, nakon što je najavljena projekcija filma.

"Uslijedila je haranga kakvu Ljubuški ne pamti još od slavne 1993. Portali su zabrujali, ulica se uskomešala, zvuk oštrenja noževa nadglasao je crkvena zvona, Nedjeljko Galić posthumno je proglašavan 'izrodom', 'špijunom', 'okupatorskim suradnikom' i 'komunjarom', Štefica Galić izložena je psovkama, izrazima prezira i prijetnjama smrću, a Svetlana Broz, 'unuka masovnog zločinca', 'vještica koja bi vratila komunizam i Jugoslaviju', počašćena je s toliko uvreda da im količinom može parirati samo broj Hrvata stradalih od svirepih partizanskih hordi tijekom NOB-a", navode na portalu i poručuju da očekuju odlučnu reakciju organa gonjenja, ne samo prema izvršiteljima napada već i prema poticateljima samog napada, "koji su poznati cjelokupnoj javnosti".