SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Stada preuzima ukrajinsku Biopharmu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 02.12.2019. - 13:19:20
BEOGRAD - Stada grupa, globalni proizvođač generičkih lekova i zdravstvenih proizvoda široke potrošnje, u okviru koje posluje i vršački Hemofarm, objavila je danas da će izvršiti akviziciju farmaceutskog poslovanja kompanije Biopharma, jednog od ključnih proizvodjača lekova u Ukrajini.

Ova kompanija sa centralom u Nemačkoj, objavila je da akvizicija uključuje i proizvodne objekte u gradu Bila Cerkva, u oblasti Kijeva. Biopharmini akcionari zadržaće poslovanje sa plazmom i fokusiraće se razvoj tog programa u Ukrajini i u inostranstvu.

Objašnjeno je da akvizicija podleže uobičajenim prethodnim uslovima, uključujući odobrenje spajanja u Ukrajini, a završna faza se očekuje do kraja godine.

U saopštenju je istaknuto da je ovom akvizicijom Štada izvršila jedno od najvećih finansijskih ulaganja u ukrajinski farmaceutski sektor do sada i jedno od najvećih inostranih ulaganja u Ukrajinu u skorijoj prošlosti.

"Na ukrajinskom tržištu vidimo veliki potencijal. Zahvaljujući ovoj akviziciji, postaćemo važan igrač na ukrajinskom farmaceutskom tržištu sa snažnim lokalnim prisustvom u proizvodnji", kazao je generalni direktor Štade Peter Goldšmit.