SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRAGEDIJA
 
Srpski glumac Predrag Ćeramilac počinio samoubojstvo
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.12.2011. - 11:56:30
BEOGRAD - Srpski glumac Predrag Ćeramilac (67) počinio je samoubojstvo skočivši sa sedmog kata zgrade, pišu tamošnji mediji. Nakon smrti sina i teške bolesti, odlučio se na očajnički korak.
Predrag Ćeramilac (67) je u ponedjeljak skokom sa sedmog kata zgrade u beogradskom naselju Medaković 3 okončao život.

Kako Novosti neslužbeno saznaju, nekad poznati glumac bolovao je od raka u poodmaklom stadiju, a nažalost, ovo nije prva tragedija koja je zadesila obitelj Ćeramilac. Glumčev sin nastradao je 'igrajući' se pištoljem.

Predrag Ćeramilac ostat će upamćen po ulogama u filmovima Saša (1962.), Dve noći u jednom danu (1963.), Čovek iz hrastove šume (1964.), Dani iskušenja (1965.) i Memento (1967.), te seriji Otpisani.

Na 9. Festivalu jugoslavenskog filma u Puli 1962. godine, Predrag Ćeramilac dobio je Zlatnu arenu za debitantsku ulogu u filmu Saša redatelja Radenka Ostojića.

Te 1962, Predrag Ćeramilac imao je 19 godina, bio je svršeni maturant gimnazije, i preko noći je postao zvezda velike Jugoslavije, idol mladih i jedan od najpopularnijih i najljepših mladića od "Triglava do Đevđelije" - gotovo da nije bilo časopisa koji na naslovnoj strani nije objavio njegovu fotografiju. Ćeramilac je posle Zlatne arene u Puli snimio još oko 15 filmova, u kojima je igrao sa Dušicom Žegarac, Radetom Markovićem, Mijom Aleksićem, Petrom Kraljem, Božidarkom Frajt, Špelom Rozin, Jelenom Žigon... A onda je - nestao!

Mnogo godina kasnije, sjećajući se vremena kada je kino bilo najposjećenije kulturno mjesto sa najmnogobrojnijom publikom, a on jedna od najvećih zvijezda domaćih pokretnih slika, Predrag Ćeramilac je rekao da je njegov glumački period života bio samo - slučajnost!

Ćeramilac, međutim, nikada nije želio da gluma bude njegova životna profesija. Nije se upisao na akademiju, već na studije vanjske trgovine, a odmah poslije diplomiranja javio se u "Vojvodina transportu", gdje je bio stalno zaposlen narednih 25 godina.