GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valverde na klupi Athletic Bilbaoa

Valverde na klupi Athletic Bilbaoa
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 12:58
Autor: SEEbiz / H
BILBAO - Ernesto Valverde novi je trener španjolskog prvoligaša Athletic Bilbaoa, što se očekivalo od prošlog petka kada je Jon Uriarte pobijedio na izborima za predsjednika baskijskog kluba.

Valverde, koji je vodio najviše utakmica kao trener Athletica, bio je preferirani izbor za vodstvo crveno-bijele klupe i za Uriartea i za njegovog izazivača Ricarda Barkalu.

Treći kandidat u utrci za predsjednika, Inaki Arechabaleta, želio je na klupu Bilbaoa postaviti argentinskog izbornika Marcela Bielsu.

Valverde (58) se po treći put vraća na klupu baskijskog kluba nakon što je trenirao "lavove" između 2003. i 2006., zatim između 2013. i 2017. godine. Athletic je vodio od 2003. do 2005. i onda od 2013. do 2017.

Tijekom ova dva razdoblja uspio je osvojiti za Athletic njegov prvi naslov u 31 godini, osvojivši španjolski Superkup 2015. godine.

Valverde je od 2017. do 2020 vodio Barcelonu s kojom je osvojio dva naslova prvaka, Kup kralja i španjolski Superkup a onda je dvije godine pauzirao.

Tagovi: Ernesto Valverde, Athletic Bilbao, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Mišković blizu prodaje Rijeke
NESLUŽBENO
Mišković blizu prodaje Rijeke
RIJEKA - Priča o tome da bi Rijeka uskoro trebala imati novog vlasnika vrti se u nogometnim krugovima već 10-ak dana. Najveći dio tih "provjerenih" priča ide u smjeru da je klub sigurno prodan, te da se samo još "peglaju" završne sitnice ugovora.
Bilić se vraća u Europu
POVRATAK?
Bilić se vraća u Europu
SPLIT - Dolazak Josea Mourinha u Fenerbahče uzburkao je nogometne vode u Turskoj, a u cijeloj bi se situaciji, ako je za vjerovati napisima tamošnjih medija, u turski nogomet trebao vratiti i nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić.
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
IZBORNIK
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
ZAGREB - Zlatko Dalić ima sedam sigurnih startera za otvaranje Eura sa Španjolskom, dvojicu koji drže pole-position, jednu dvojbu 50:50 i enigmu težu od Sfinginog pitanja.
Tudor bi ekspresno mogao napustiti Lazio
SPEKULACIJE
Tudor bi ekspresno mogao napustiti Lazio
RIM - Rimski velikan Lazio prolazi kroz velika previranja.
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
ODLUKE
Mišković odlučio o Sopićevoj sudbini
RIJEKA - Damir Mišković razumno promatra situaciju, dok Sopić i stručni stožer već sada, iako su na odmoru, razmišljaju o izazovima u europskim natjecanjima i pripremama za novu sezonu. Cilj je sljedeće sezone okruniti svoj trud titulama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE