GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak

Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2024 / 07:39
Autor: SEEbiz
LONDON - Tyson Fury i Oleksandr Usik borili su se za ujedinjenje boksačkih titula u teškoj kategoriji. Fury je bio prvak po WBC verziji, dok je Ukrajinac bio vlasnik WBA, WBO i IBF pojaseva. Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).

Posljednji apsoluni vladar u kraljevskoj kategoriji bio je Lennox Lewis, sada već davne 1999. godine.

U borbi prije Furyja i Usika, Jai Opetaia postao je prvak kruzer kategorije po IBF-u. On je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Mairisa Briedisa te upisao 25. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

U prve dvije runde, Usik je bio nešto bolji borac. Dobro je nekoliko puta pogodio lijevom rukom, dok je Fury aperkatom gađao tijelo Ukrajinca. Ipak, Usik je bio nešto konkretniji i uzeo prve dvije runde.

U trećoj rundi vidjeli smo boljeg Furyja. Dobro je nekoliko puta pogodio Usika i čini se uzeo svoju prvu rundu. Fury izgleda sve bolje i bolje. Dobro je ispogađao Usika u ovoj rundi, a na kraju runde mogli smo vidjeti posjekotinu iznad oka Ukrajinca.

Peta runda zasigurno je pripala Furyju. Britanac je nekoliko puta ozbiljno poogodio Ukrajinca u tijelo. Fury izgleda sve bolje, dok Ukrajinac traži onaj ritam s početka meča.

Usik je u problemu! Fury ga je načeo udarcima u tijelo, a onda ga je pogodio aperkatom u bradu. Ukrajinac je vidno uzdrman. Šesta runda bila je ujedno i najbolja za “Kralja Cigana”. Posjekotina iznad Usikovog oka izgleda sve gore.

Fury je ponovno izgledao bolje tijekom cijele runde, no na samom izmaku Usik je imao svoj napad. Ipak, Fury se lagano izvukao te uzeo još jednu rundu. Ponajviše zbog čistog aprekata koji je sjeo na bradu Usika minutu prije kraja sedme runde.

Odlična runda za Usika! Lijevom rukom pogodio je Furyja, a potonji je ozbiljno počeo krvariti. Osma runda pripala je Ukrajincu. Gledamo pravi spektakl.

Usik je uzdrmao Furyja! Britanac je bio u velikom problemu i sudac mu je počeo brojati. Spasilo ga je zvono, a Usik je uzeo još jednu rundu, devetu po redu.

U desetoj rundi, Usik je ponovno krenuo naprijed i ispogađao je Furyja. Ipak, nije htio srljati i mirno je uzeo ovu rundu. Fury je još poljuljan od prošle runde.

Pretposljednja runda bila je podosta izjednačena. Usik je bacio lijevu ruku na samom kraju i vrlo lako moguće uzeo i ovu rundu. Ostalo je još samo tri minute.

U posljednjoj rundi, Fury je bio nešto bolji. Usik je išao prema naprijed, no Fury je bolje pogađao. Čekamo odluku sudaca.

Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak! Suci nisu bili složni u potpunosti te je Ukrajinac slavio podijeljenom odlukom sudaca (115-112, 113-114, 114-113).

Ukrajinac je tako nakon 25 godina i Lennoxa Lewisa, postao prvi teškaš koji je ujedinio sve titule.

Tagovi: usik, fury
PROČITAJ I OVO
Perez potvrdio da Modrić ostaje u Realu još jednu sezonu
POTVRDA
Perez potvrdio da Modrić ostaje u Realu još jednu sezonu
LONDON - Predsjednik Reala Fiorentino Perez je nakon utakmice upitan hoće li Modrić ostati u Realu i iduće sezone.
Hrgović teško poražen od Duboisa
BOKS
Hrgović teško poražen od Duboisa
RIJAD - Hrvatski boksač Filip Hrgović poražen je prekidom u osmoj rundi od Britanca Daniela Duboisa u borbi za privremeni naslov teškaškog prvaka organizacije IBF koja je održana u sklopu priredbe Queensberry vs Matchroom: 5v5 održana u saudijskom Rijadu.
Real lansirao Dinamo na korak do ulaska u skupine Lige prvaka
VELIKA PRILIKA
Real lansirao Dinamo na korak do ulaska u skupine Lige prvaka
ZAGREB - Real je osvojio Ligu prvaka pobjedom protiv Borussije Dortmund 2:0. Takav rasplet ovosezonskog izdanja najjačeg europskog klupskog natjecanja sjajna je vijest i za Dinamo.
Real Madrid osvojio Ligu prvaka
LIGA PRVAKA
Real Madrid osvojio Ligu prvaka
LONDON - Real je pobijedio Borussiju Dortmund 2:0 na stadionu Wembley i osvojio Ligu prvaka.
Meč između Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula odgođen zbog Tysonovih zdravstvenih problema
BOKS
Meč između Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula odgođen zbog Tysonovih zdravstvenih problema
LOS ANGELES - Organizatori borbe između bivšeg boksačkog prvaka Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula morali su odgoditi borbu na neodređeno vrijeme. Uzrok su Tysonovi zdravstveni problemi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE