GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli

UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2024 / 17:40
Autor: SEEbiz
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.

Svi igrači moći će se upisati u zapisnik utakmice, za razliku od EURA 2021., prvog međunarodnog natjecanja s proširenim popisima zbog pandemije Covid-19, tijekom kojeg su tri od 26 pozvanih igrača morala ostati na tribinama, piše AFP.

Ova odluka slijedi preporuku Uefinog odbora za natjecanja, kojim predsjeda čelnik Francuskog nogometnog saveza Philippe Diallo.

Na pitanje AFP-a uoči odluke Uefe, izbornik francuske momčadi Didier Deschamps odvagnuo je prednosti i nedostatke takve mjere, naznačivši da će joj se prilagoditi.

"Ako uzmem 26 igrača, to je zato što ću smatrati da je to korisno za francusku momčad. Prilagodba je moja ključna riječ. Stoga ću se prilagoditi donesenim odlukama i drugim parametrima. Nisam protiv 24, 25 ili 26 igrača”, objasnio je Deschamps te pojasnio:

"Statistika pokazuje da u prosjeku na velikom natjecanju četiri igrača uopće ne igraju, a dva ili tri igraju najviše deset minuta. To je prosjek za sve reprezentacije, ne samo za Francusku. Skočite na 26 samo da popunite polja me ne zanima, a neću se praviti pametan i uzeti samo 23 igrača, a onda se naći u problemu jer neću uzeti dovoljno."

Napomenimo kako ova odluka još nije službeno donesena jer Izvršni odbor Uefe mora odobriti promjenu pravila, ali očekuje se da će to biti formalnost.

Tagovi: uefa, euro, deschamps, dalić
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske
OBRANA
Futsal Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske
ZAGREB - Futsal Dinamo je pobijedio Olmissum s 3:1 u rasprodanoj dvorani Dražena Petrovića te tako s ukupnih 3:2 u seriji osvojio naslov prvaka Hrvatske u futsalu.
Marca: Trenutak odluke za Modrića
MEDIJI
Marca: Trenutak odluke za Modrića
MADRID - Luka Modrić mogao bi ostati u Real Madridu i nakon ove sezone. Isto vrijedi i za Tonija Kroosa, javlja Marca.
Klopp: Glasao bih da se ukine VAR
STAVOVI
Klopp: Glasao bih da se ukine VAR
ZAGREB - Predstavnici klubova iz engleske Premier lige glasat će sljedećeg mjeseca o ukidanju VAR-a, objavio je The Athletic u srijedu.
FIFA objavila revoluciju VAR-a
PROMJENE
FIFA objavila revoluciju VAR-a
BANGKOK - Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, na kongresu svjetske nogometne federacije u Bangkoku objavio je veliku vijest.
Xavi će dobiti otkaz zbog verbalnog delikta?!
ISTINA BOLI
Xavi će dobiti otkaz zbog verbalnog delikta?!
BARCELONA - Zbog onoga što je trener Xavi rekao na presici prije nebitne prvenstvene utakmice s odavno ispalom Almerijom, u klubu je, prema pisanju Marce, "krenuo tsunami", a As je daleko konkretniji te piše da je bijesni predsjednik Joan Laporta naložio sportskom direktoru Decu da počne potragu za novim trenerom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE