GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štimac s Indijom izborio plasman na Azijski kup

Štimac s Indijom izborio plasman na Azijski kup
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2022 / 21:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometna reprezentacija Indije, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Štimac, izborila je plasman na Azijski kup koji će se održati od 16. lipnja do 16. srpnja iduće godine.

Indija je završnicu azijskog prvenstva osigurala u 3. krugu kvalifikacija ostvarivši sve tri pobjede u svojoj skupini.

U prvom kolu Štimčevi odabranici su pobijedili Kambođu sa 2-0, potom su porazili Afganistan sa 2-1, a u zadnjem kolu i Hong Kong sa 4-0. Strijelci su bili Anwar Ali (1), Sunil Chhetri (45), Manvir Singh (85) i Ishan Pandita (90+3).

Indija je osvojila prvo mjesto u skupini s devet bodova, Hong Kong je drugi sa šest bodova, dok su Kambođa i Afganistan osvojili po jedan bod.

Dodajmo kako je završnicu Azijskog kupa u 3. krugu kvalifikacija osiguralo šest pobjednika skupina, te još pet najboljih drugoplasiranih, dok je 13 reprezentacija još ranije izborilo završni turnir.

Indija se po peti put plasirala na azijsko prvenstvo, pri čemu drugi put uzastopce, nakon smotre održane 2019. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Najbolji plasman je ostvarila 1964. godine osvojivši drugo mjesto.

Štimac vodi Indiju od svibnja 2019. godine, a u 28 susreta je ostvario devet pobjeda, devet neodlučenih i 10 poraza.

Tagovi: Igor Štimac, Indija, Azijski kup
PROČITAJ I OVO
Šibenik pobijedio Zrinski i ušao u SHNL
USPJESI
Šibenik pobijedio Zrinski i ušao u SHNL
OSIJEK - U zadnjem kolu druge hrvatske lige, ili kako se službeno zove SuperSport Prve nogometne, Šibenik je u derbiju koji je odlučivao o prvaku i putniku u SuperSport HNL u gostima rezultatom 2:0 pobijedio Zrinski Osječko na Gradskom vrtu.
Dalić o Vlašiću: Dan odluke je 7. lipnja
NAJAVE
Dalić o Vlašiću: Dan odluke je 7. lipnja
RIJEKA - Hrvatska u ponedjeljak od 19 sati igra prvu od dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Protivnik će joj na Rujevici biti Sjeverna Makedonija.
Kontroverzni dogovor: Rheinmetall sponzor Borussije Dortmund
NOGOMET I BIZNIS
Kontroverzni dogovor: Rheinmetall sponzor Borussije Dortmund
DORTMUND - Njemački Rheinmetall, jedan od vodećih svjetskih proizvođača oružja i streljiva, novi je strateški sponzor Borussie Dortmund. O tome su mišljenja podeljena.
Sevilla ima novog trenera
TRENERI
Sevilla ima novog trenera
SEVILLA - Sevilla je sklopila jednogodišnji ugovor s Franciscom Joseom Garcia Pimientom, dosadašnjim Las Palmasovim trenerom koji je s Barceloninim juniorima osvojio Ligu prvaka.
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte
AUKCIJA
Odgođena aukcija Maradonine Zlatne lopte

RIM - Aukcija trofeja "Zlatna lopta" dodijeljena legendarnom argentinskom nogometašu Diegu Maradoni, planirana za sljedeći tjedan, odgođena je, objavila je aukcijska kuća Agit.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE