GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stanišić je opet spasio Bayerov niz nepobjedivosti

Stanišić je opet spasio Bayerov niz nepobjedivosti
NOVI POGODAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2024 / 07:50
Autor: SEEbiz
LEVERKUSEN - Josip Stanišić zabio je Romi u 97. minuti uzvratne utakmice polufinala Europa lige i tako pomogao Bayeru sačuvati nevjerojatan niz nepobjedivosti u ovoj sezoni.

Njemački prvak igrat će protiv Atalante za naslov u Europa ligi, nakon što je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici odigrao 2:2 protiv Rome u Leverkusenu i s ukupnih 4:2 izborio finale. Bila je ovo 49. utakmica u nizu ove sezone u kojoj Bayer nije izgubio.

Roma je do 82. minute golovima Leandra Paredesa imala prednost od 2:0, a onda je autogol Gianluce Mancinija otvorio Bayeru šansu za finale. Ipak, prijetio je prekid nevjerojatnog niza utakmica bez poraza za nove njemačke prvake, a da se to ne dogodi, pobrinuo se hrvatski reprezentativac koji u Bayeru igra na posudbi iz Bayerna.

Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a sedam minuta kasnije probio se po desnoj strani, ušao u kazneni prostor gostiju, varkom se oslobodio čuvara i lijevom nogom pogodio mrežu koju je branio Mile Svilar. Svojom 49. ovosezonskom utakmicom bez poraza Bayer je oborio rekord Benfice star 59 godina po neporaženosti u jednoj sezoni u svim natjecanjima.

Zasluge za to ima i Stanišić koji je u dva navrata spašavao Bayer poraza u sudačkoj nadoknadi. Ukupno je u ovoj sezoni zabio tri gola, prvi u veljači Bayernu u pobjedi 3:0, a potom dva koja su utjecala na niz nepobjedivosti.

Oba je zabio u 97. minuti. Protiv Dortmunda je bio precizan 21. travnja za konačnih 1:1, a jučer protiv Rome za 2:2. To je natjeralo i administratora Bayerovih društvenih mreža da mu posveti posebnu poruku nakon postignutog gola Romi.

Na profilu kluba koji klub vodi na engleskom jeziku na društvenoj mreži X (bivši Twitter) osvanula je poruka "Josipe Stanišiću, jako te volim". Nešto kasnije poruka istog sadržaja osvanula je i na hrvatskom jeziku. "Volim te, Josipe", pisalo je.

Tagovi: STANIŠIĆ, BAYER, LEVERKUSEN, ROMA
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE