GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija predvođena sjajnim Dončićem osigurala četvrtfinale

Slovenija predvođena sjajnim Dončićem osigurala četvrtfinale
SP U KOŠARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2023 / 19:08
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Košarkaši Slovenije uspjeli su nakon velike borbe i bolje igre u većem dijelu susreta pobijediti Australiju 91:80 i plasirati se u četvrtfinale.

Najefikasniji kod Slovenije bili su Luka Dončić s 20 koševa, Mike Tobey s 18 koševa i 12 skokova te Klemen Prepelič s 10 koševa. Za Australiju Josh Giddey ubacio je 24, Patty Mills 17, Dante Exum 13 poena.

Izabranici Aleksandra Sekulića dobro su otvorili utakmicu protiv Australije. Obrana je bila na visokoj razini, Slovenija je lako pronalazila rješenja za obrambene postavke suparnika, pa je na kraju prve četvrtine imala kapital od 11 poena – 28:17.

Australija je pokušala doći do izjednačenja, ali Slovenija je nastavila sjajnom igrom i početkom druge četvrtine došla do 32:18. Luka Dončić morao je na odmor zbog tri osobne pogreške, no unatoč tome na poluvrijeme je Slovenija otišla s vodstvom s 49:40.

Mike Tobey zabio je 13, Klemen Prepelič sedam, a Luka Dončić šest. Za Australiju je Patty Mills postigao 14, Josh Green osam, Josh Giddey sedam, Dante Exum četiri poena.

U nastavku susreta Slovenija je vrlo brzo u režiji Tobeyja i Dončića pobjegla na plus 14. Činilo se da sigurnim koracima korača prema pobjedi i plasmanu u četvrtfinale, no s takvim epilogom nije se složila Australija koja je imala minus od četiri poena pred posljednju četvrtinu – 62:66.

Činilo se da slijedi rat živaca. Tako je i bilo. Obje su selekcije imale problema s realizacijom, no Slovenija je ipak uspjela pobjeći na plus devet – 75:66 s nešto više od četiri minute prije kraja, Australija je i dalje bila zbunjena, a Slovenija nije. Pobjegla je na plus 15 te mirno privela susret kraju.

U sljedećem, ujedno i posljednjem kolu druge faze, Slovenija će igrati protiv Njemačke, dok će Australija odmjeriti snage s Gruzijom. Plasman u TOP 8 osigurale su Njemačka i Slovenija.

Tagovi: Luka Dončić, Slovenija
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE