GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti

Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2024 / 17:40
Autor: SEEbiz / DPA
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.

List Bild također je objavio da je Španjolac sada na Bayernovom užem izboru nakon što su Xabi Alonso iz Bayer Leverkusena, Nijemac Julian Nagelsmann i Austrijanac Ralf Rangnick odbili rekordne njemačke prvake.

57-godišnji Španjolac je nedavno bio trener engleskog prvoligaša Wolverhampton Wanderersa, ali je podnio ostavku u kolovozu. Engleski tisak ga je snažno povezivao s West Ham Unitedom.

Lopetegui je ranije trenirao španjolsku reprezentaciju, između ostalih Real Madrid i Sevillu, ali nikad se nije dugo zadržao na poslu.

Bild je rekao da je Nijemac Roger Schmidt, trener Benfice, također opcija.

Bayern treba trenera zbog prethodnog dogovora da će Thomas Tuchel otići na kraju sezone, nakon što je prepustio naslov Bundeslige Leverkusenu prvi put nakon 12 godina. Mnogi navijači Bayerna željeli bi da Tuchel ostane, ali nedavna svađa s počasnim predsjednikom Ulijem Hoeneßom čini to malo vjerojatnim.

Bivši tehnički direktor Bayerna Michael Reschke rekao je da ne razumije "svo uzbuđenje. Nije kraj svijeta što Bayern još nije pronašao trenera", rekao je za Sport1. "Svima bi bilo dobro savjetovati da jednostavno vjeruju (sportskim direktorima) Maxu Eberlu i Christophu Freundu."

Bivši Bayernov vratar Jean-Marie Pfaff predložio je privremeno rješenje u kojem se bivši Bayernov trener Hansi Flick, koji je s klubom osvojio trostruku titulu 2020., vraća na jednu sezonu.

Posvađao se s brojkama u upravi kad je dao ostavku 2021. kako bi preuzeo posao u Njemačkoj, ali je otpušten s mjesta izbornika i nije jasno bi li bio dobrodošao natrag u München.

"Hansi Flick, koji je trenutačno bez posla, mogao bi preuzeti dužnost na godinu dana. Prednost ovog rješenja bila bi ta što bi Eberl mogao odvojiti vrijeme za traženje kandidata koji bi preuzeo dužnost 2025. godine", rekao je Pfaff za Münchner Abendzeitung.

Jürgen Klopp uzima najmanje godinu dana pauze kada napusti Liverpool na kraju sezone. Međutim, zbog njegove prethodne povijesti s Borussijom Dortmund malo je vjerojatno da bi želio trenirati Bayern.

Fotografija: Marius Becker/dpa

Tagovi: lopetegui, bayern, rangnick, nagelsmann
PROČITAJ I OVO
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
NESLUŽBENO
Modrić najvjerojatnije ostaje još sezonu u Realu
MADRID - "Najvjerojatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati povijest", kaže o Luki Modriću njegov agent Vlado Lemić, čije izjave za saudijski medij Kooora prenosi Marca.
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NBA PLAYOFF
Pacersi i Knicksi idu u sedmu utakmicu
NEW YORK - Košarkaši Indiana Pacersa podigli su se iz pepela i izjednačili seriju s New York Knicksima na 3:3.
Bjelica se ekspresno vraća trenerskom poslu?
POVRATAK
Bjelica se ekspresno vraća trenerskom poslu?
ZAGREB - Nenad Bjelica (52) je nedavno ostao bez posla nakon otkaza u Union Berlinu.
Futsal Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske
OBRANA
Futsal Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske
ZAGREB - Futsal Dinamo je pobijedio Olmissum s 3:1 u rasprodanoj dvorani Dražena Petrovića te tako s ukupnih 3:2 u seriji osvojio naslov prvaka Hrvatske u futsalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE