GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serse Cosmi preuzima Rijeku

Serse Cosmi preuzima Rijeku
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2022 / 07:06
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Rijeka će uskoro predstaviti novog trenera, a jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za transfere Gianluca Di Marzio objavio je kako će Fausta Budicina na klupi zamijeniti Serse Cosmi.

Iskusni 64-godišnji stručnjak s pregršt staža u Serie A dobit će zadatak Rijeku izvući iz ponora. Ubrzo je tu vijest potvrdila i Rijeka na svojim službenim stranicama.

Cosmi je iskusan talijanski trener koji je u karijeri vodio niz talijanskih prvoligaša, prava ikona talijanskog nogometa koja je u svojoj karijeri ostavila dubok trag. Zaštitni znak tijekom karijere bile su mu kapa i brada te velika količina energije koju ulaže uz teren na svakoj utakmici, piše Index.

Cosmi je u trenerske vode ušao krajem osamdesetih, a 2000. godine postao je trener Perugie u Serie A. U tom periodu osvojio je i Intertoto kup (2003. godine) te se na klupi zadržao četiri godine.

Cosmi je Perugiu napustio nakon sezone 2003./2004., kada je ispala u Serie B. Nakon Perugie preuzeo je Genou u Serie B, s kojom je u sezoni 2004./2005. izborio povratak u najviši rang talijanskog nogometa.

Novi odličan rezultat otvorio mu je vrata Udinesea, koji je preuzeo umjesto Luciana Spallettija u sezoni 2005./2006, kada je momčad vodio u Ligi prvaka. S Cosmijem na klupi Udinese je izbacio Sporting u dvije utakmice i ušao u grupnu fazu. U skupini je Udinese na kraju osvojio treće mjesto iza Barcelone i Werdera, koji je poput Udinesea osvojio sedam bodova.

Cosmi je zatim vodio Bresciu i Livorno, koji je preuzeo u borbi za ostanak u Serie A. Nakon godinu dana pauze preuzeo je Palermo 28. veljače 2011., ali nakon tri poraza i jedne pobjede smijenjen je nakon ogleda protiv Catanije. Nakon Palerma Cosmi je vodio još niz klubova (Lecce, Siena, Pescara, Trapani, Ascoli, Venezia, Perugia i Crotone).

Tagovi: Serse Cosmi, NK Rijeka, Udinese, Genoa, Perugia Liga prvaka
PROČITAJ I OVO
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZARADA
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZAGREB - Dinamova sljedeća europska sezona ovisi izravno subotnjem finalu Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Borussia Dortmund. Čitava Maksimirska 128 navija za to da Španjolci 15. put osvoje titulu europskog prvaka, jer bi to Dinamu drastično olakšalo put do UEFA-inih milijuna.
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
NAGRADE
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
BERLIN - Njemački nogometaši dobit će nagradu od po 400.000 eura ako osvoje prvenstvo na domaćem terenu na predstojećem europskom prvenstvu, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
NAJAVE
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
MADRID - Jorge Valdano, koji je bio igrač, trener i direktor Real Madrida, rekao je u četvrtak da će Luka Modrić produžiti ugovor pa vjerojatno iduće sezone igrati 20-ak minuta po utakmici.
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
TENIS
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
PARIZ - Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta.
Pukštas na meti tri premierligaša
TRANSFERI
Pukštas na meti tri premierligaša
ZAGREB - U srijedu je stigla vijest kako je perspektivni veznjak Hajduka, Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja se okuplja 11. lipnja kako bi započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE