GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oklahoma razbila Dallas na početku serije

Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 08:27
Autor: SEEbiz
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.

U izravnom okršaju dvije NBA zvijezde, Shaija Gilgeous-Alexandera i Luke Dončića, pobjedu i titulu igrača utakmice odnio je kanadski košarkaš. Nije Slovenac opet imao svoju večer, upisao je tek 19 poena, šest skokova i devet asistencija, što za igrača njegovog standarda na ovoj razini svakako nije dovoljno. Solidnu, ali ne i partiju s kojom bi prevagnuo susret odigrao je i Kyrie Irving, ubacivši 20 poena.

A kod domaćina je fenomenalan bio upravo Gilgeous-Alexander, koketirajući s triple double učinkom. 25-godišnji Kanađanin ubacio je 29 koševa i upisao devet skokova i asistencija. Prva pratnja bio mu je suigrač Chet Holmgren s 19 poena i sedam skokova. Nastavila je Oklahoma tako sa stopostotnim učinkom u ovogodišnjem doigravanju. Nakon što su regularni dio sezone završili kao prva momčad Zapada, u prvoj su seriji s 4:0 pomeli New Orleans Pelicanse, da bi dionicu protiv Dallasa također otvorili na najbolji mogući način.

Tijekom večeri saznali smo i ime najboljeg obrambenog igrača NBA lige u sezoni 2023./2024. Riječ je o Rudyju Gobertu, košarkašu Minnesote Timberwolvesa, kojemu je ovo četvrti put u karijeri pošlo za rukom (2017., 2018., 2021., 2024.), čime je izjednačio rekord za najviše osvojenih Defensive Player of The Year nagrada u povijesti lige, koji sad dijeli s Benom Wallaceom i Dikembeom Mutombom.

Francuski centar ove je sezone predvodio prvu obranu lige (108,4 primljena poena po utakmici), a na osobnoj razini zabilježio je prosjek od 14,0 poena, 12,9 skokova i 2,1 blokade. Nagradu je osvojio ispred centra Miami Heata Bama Adebayoa i najboljeg rookieja sezone Victora Wembanyame iz San Antonio Spursa.

Vodstvo u polufinalnoj seriji Istočne konferencije ostvarili su Boston Celticsi, pobijedivši na svom parketu košarkaše Cleveland Cavaliersa sa 120:95. U prilično jednosmjernom susretu Celticsi su postupno gradili igru i dolazili do sve uvjerljivije prednosti, a na tom su ih putu predvodili Jaylen Brown s 32 poena i šest skokova te Derrick White s 25 poena. Zastupljenu ulogu imao je i Jayson Tatum, upisavši 18 poena, 11 skokova i pet asistencija. U poraženoj ekipi najbolji je bio Donovan Mitchell s 33 poena, šest skokova i pet asistencija.

Tagovi: Oklahoma, Dallas, DONČIĆ, Gilgeous-Alexander, HOLMGREN
PROČITAJ I OVO
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
NIZOZEMSKA
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
AMSTERDAM - U utakmici posljednjeg kola nizozemske Eredivisie Ajax je u gostima kod Vitessea, kluba koji je već ispao u niži rang, remizirao rezultatom 2:2.
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
INCIDENTI
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
BEOGRAD - Košarkaš Partizana James Nunnally šakom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE