GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oklahoma razbila Dallas na početku serije

Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 08:27
Autor: SEEbiz
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.

U izravnom okršaju dvije NBA zvijezde, Shaija Gilgeous-Alexandera i Luke Dončića, pobjedu i titulu igrača utakmice odnio je kanadski košarkaš. Nije Slovenac opet imao svoju večer, upisao je tek 19 poena, šest skokova i devet asistencija, što za igrača njegovog standarda na ovoj razini svakako nije dovoljno. Solidnu, ali ne i partiju s kojom bi prevagnuo susret odigrao je i Kyrie Irving, ubacivši 20 poena.

A kod domaćina je fenomenalan bio upravo Gilgeous-Alexander, koketirajući s triple double učinkom. 25-godišnji Kanađanin ubacio je 29 koševa i upisao devet skokova i asistencija. Prva pratnja bio mu je suigrač Chet Holmgren s 19 poena i sedam skokova. Nastavila je Oklahoma tako sa stopostotnim učinkom u ovogodišnjem doigravanju. Nakon što su regularni dio sezone završili kao prva momčad Zapada, u prvoj su seriji s 4:0 pomeli New Orleans Pelicanse, da bi dionicu protiv Dallasa također otvorili na najbolji mogući način.

Tijekom večeri saznali smo i ime najboljeg obrambenog igrača NBA lige u sezoni 2023./2024. Riječ je o Rudyju Gobertu, košarkašu Minnesote Timberwolvesa, kojemu je ovo četvrti put u karijeri pošlo za rukom (2017., 2018., 2021., 2024.), čime je izjednačio rekord za najviše osvojenih Defensive Player of The Year nagrada u povijesti lige, koji sad dijeli s Benom Wallaceom i Dikembeom Mutombom.

Francuski centar ove je sezone predvodio prvu obranu lige (108,4 primljena poena po utakmici), a na osobnoj razini zabilježio je prosjek od 14,0 poena, 12,9 skokova i 2,1 blokade. Nagradu je osvojio ispred centra Miami Heata Bama Adebayoa i najboljeg rookieja sezone Victora Wembanyame iz San Antonio Spursa.

Vodstvo u polufinalnoj seriji Istočne konferencije ostvarili su Boston Celticsi, pobijedivši na svom parketu košarkaše Cleveland Cavaliersa sa 120:95. U prilično jednosmjernom susretu Celticsi su postupno gradili igru i dolazili do sve uvjerljivije prednosti, a na tom su ih putu predvodili Jaylen Brown s 32 poena i šest skokova te Derrick White s 25 poena. Zastupljenu ulogu imao je i Jayson Tatum, upisavši 18 poena, 11 skokova i pet asistencija. U poraženoj ekipi najbolji je bio Donovan Mitchell s 33 poena, šest skokova i pet asistencija.

Tagovi: Oklahoma, Dallas, DONČIĆ, Gilgeous-Alexander, HOLMGREN
PROČITAJ I OVO
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
TRANSFERI
PSG u Napoliju pronašao čovjeka koji će odmijeniti Mbappea
PARIZ - Nakon što je prije nepune dvije godine stigao podno Vezuva za "samo" 13,3 milijuna eura, Hviča Kvarachelia mogao bi do vrha napuniti klupsku blagajnu Napolija.
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
NBA PLAYOFF
Dallas poražen, igrat će se peta utakmica konferencijskog finala NBA lige
MINNEAPOLIS - Košarkaši Minnesota Timberwolvesa pobijedili su Dallas Maverickse 105:100 u četvrtoj utakmici konferencijskog finala Zapada te tako izbjegli "metlu" i eliminaciju iz doigravanja NBA lige.
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
PROJEKTI
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
ŠIBENIK - Šibenik je danas predstavio "mega projekt", kako je nazvan u službenom pozivu, odnosno projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac.
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
ODLUKE
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi danas bi trebao objaviti popis od 26 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, a kako prenose beogradski mediji, Nemanja Radonjić neće biti na popisu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE