GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nemanja Bjelica vraća se u Crvenu zvezdu

Nemanja Bjelica vraća se u Crvenu zvezdu
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 15:41
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Bivši srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica nakon sedam godina u NBA ligi i osvajanja naslova s Golden State Warriorsima te jedne u turskom Fenerbahčeu vraća se u Crvenu zvezdu, klub koji ga je lansirao u košarkaški svijet.

Telegraf piše da će većinu njegove plaće pokrivati turski klub, koji je raskinuo ugovor s 35-godišnjim krilnim igračem.

Bjelica je od 2008. do 2010. igrao za Zvezdu, a zatim tri godine u španjolskoj Baskoniji i dvije u Fenerbahčeu prije nego što je 2015. otišao u NBA. Ondje je nastupao za Minnesotu, Sacramento, Miami i Golden State, s kojim je 2022. osvojio naslov prvaka.

Nakon toga se vratio u Europu, ali za Fenerbahče zbog ozljede nije igrao sve do ožujka, a turski je klub tijekom ljeta odlučio da više ne računa na njega te je raskinuo ugovor. To znači da će turski klub i dalje plaćati Bjelicu, samo što će iznos biti umanjen za ono što dogovori sa sljedećim klubom.

Telegraf piše da će tako Zvezda plaćati samo 20% njegovog starog ugovora, a može ga i jednostrano raskinuti u bilo kojem trenutku ako klub procijeni da fizički nije u adekvatnom stanju.

Bjelica u takvom stanju, naravno, nije sudjelovao u srpskom osvajanju srebrne medalje na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, ali joj je pomogao da osvoji srebro na Eurobasketu 2009. godine te odličje istog sjaja na SP-u 2014.

Tagovi: Nemanja bjelica, Crvena zvezda
PROČITAJ I OVO
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZARADA
Dinamo će bogato zaraditi osvoji li Real Ligu prvaka
ZAGREB - Dinamova sljedeća europska sezona ovisi izravno subotnjem finalu Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Borussia Dortmund. Čitava Maksimirska 128 navija za to da Španjolci 15. put osvoje titulu europskog prvaka, jer bi to Dinamu drastično olakšalo put do UEFA-inih milijuna.
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
NAGRADE
Nijemcima po 400.000 eura nagrada za osvajanje EP-a
BERLIN - Njemački nogometaši dobit će nagradu od po 400.000 eura ako osvoje prvenstvo na domaćem terenu na predstojećem europskom prvenstvu, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
NAJAVE
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
MADRID - Jorge Valdano, koji je bio igrač, trener i direktor Real Madrida, rekao je u četvrtak da će Luka Modrić produžiti ugovor pa vjerojatno iduće sezone igrati 20-ak minuta po utakmici.
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
TENIS
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
PARIZ - Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta.
Pukštas na meti tri premierligaša
TRANSFERI
Pukštas na meti tri premierligaša
ZAGREB - U srijedu je stigla vijest kako je perspektivni veznjak Hajduka, Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja se okuplja 11. lipnja kako bi započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE