GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.

Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 21:37
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.

Bivši trener Bayern Münchena Nagelsmann (36) imenovan je prošle jeseni umjesto Hansija Flicka na ugovor do ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Vodio je momčad do impresivnih pobjeda nad Francuskom i Nizozemskom prošlog mjeseca u preokretu u odnosu na prethodne skromne rezultate, vraćajući veznjaka Tonija Kroosa i sastavljajući temeljnu momčad bez ikakvih eksperimenata.

DFB je nakon utakmica u ožujku rekao da bi želio nastaviti s Nagelsmannom nakon Eura, a Nagelsmann je također želio da se njegova budućnost riješi prije Eura, bilo za zemlju ili klub.

Predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf nazvao je Nagelsmannovo obnavljanje "snažnim signalom za DFB i reprezentaciju. Uostalom, on je na popisu želja mnogih velikih klubova diljem Europe."

Vijest je okončala nagađanja da bi se mogao vratiti u Bayern na ljeto nakon odlaska njegovog nasljednika Thomasa Tuchela.

"Ovo je odluka srca. Velika je čast biti u mogućnosti trenirati reprezentaciju i raditi s najboljim igračima u zemlji", rekao je Nagelsmann u izjavi od petka.

"Uspješnim i strastvenim nastupima imamo priliku inspirirati cijelu zemlju. Dvije pobjede protiv Francuske i Nizozemske u ožujku dale su nam okus toga.

"Bio sam jako dirnut entuzijazmom navijača. Sada zajedno želimo odigrati uspješno Europsko prvenstvo kod kuće, to je ono za što smo svi vatreni. Nakon toga, jako se veselim izazovu na Svjetskom prvenstvu Kup zajedno sa svojim trenerskim timom."

Neuendorf se složio da je "reprezentacija više od posla za Juliana Nagelsmanna, to je stvar bliska njegovom srcu. Sada postoji sigurnost planiranja i svi se mogu potpuno koncentrirati na uspješan nastup na Europskom prvenstvu."

Njemačka počinje Euro 14. lipnja protiv Škotske, dok su Mađarska i Švicarska njihovi drugi protivnici u grupnoj fazi.

Trostruki prvaci žele učiniti bolje nego na posljednja tri velika događaja: ispadanje iz grupne faze na Svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. i eliminacija u šesnaestini finala na Euru 2021.

Nagelsmann prati Rudija Völlera koji je nedavno također obnovio svoj ugovor kao sportski direktor muške reprezentacije do Svjetskog prvenstva 2026. u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

Völler je bio ključan u postavljanju Nagelsmanna za trenera i također u potpunosti iza obnove.

"Već nas je Julian Nagelsmann apsolutno uvjerio prije nedavnih uspješnih međunarodnih utakmica. Ali oni su još jednom pokazali entuzijazam da Julian i njegov tim mogu ponovno zapaliti u Njemačkoj", rekao je Völler.

"On je izvanredan trener, taktičar koji ne samo da ima veliku nogometnu stručnost, već može zaraziti i inspirirati svakog igrača svojom strašću. On je vatra za reprezentaciju i uspjeh. Oduševljen sam što ćemo nastaviti ovim putem zajednički put nakon domaćeg Europskog prvenstva."

Tagovi: Nagelsmann, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE