GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Modrić među 20 igrača s najviše nastupa u Ligi prvaka

Modrić među 20 igrača s najviše nastupa u Ligi prvaka
ISKUSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 16:16
Autor: SEEbiz
MADRID - Real Madrid i Manchester City odigrali su 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

City je poveo u 2. minuti golom Bernarda Silve, da bi Real okrenuo autogolom Rubena Diasa u 12. i golom Rodryga u 14. minuti. City je izjednačio golčinom Phila Fodena u 68. minuti i onda okrenuo čudesnim golom Joška Gvardiola tri minute kasnije. Ipak, Real je od poraza spasio Federico Valverde jednako spektakularnim golom u 79. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru u 71. minuti umjesto Tonija Kroosa te bio velika snaga Reala u posljednjih 19 minuta. U kratkom vremenu upisao je 31 dodir s loptom, imao 88% uspješnost dodavanja, od čega jedno ključno dodavanje, osvojio je oba duela u kojima se našao i oduzeo jednu loptu suparnicima. Izvan brojki ostaje snažan dojam da je njegov ulazak promijenio ritam utakmice u korist Reala.

Ulaskom u igru, Modrić je upisao 124. nastup u najjačem europskom klupskom natjecanju. Osam nastupa je upisao kao igrač Tottenhama, a čak 116 u dresu Reala. Time je Modrić ušao među 20 igrača koji su upisali najviše nastupa u povijesti Lige prvaka, a 16. mjesto dijeli sa samim velikanima: Zlatan Ibrahimović, Paul Scholes i Gianluigi Buffon. Za ulazak u Top 15 nedostaje mu jedan nastup kako bi sustigao Clarencea Seedorfa.

Prvi na ovoj listi je Cristiano Ronaldo koji ima 183 nastupa u Ligi prvaka, a slijede ga Iker Casillas sa 177 nastupa i Lionel Messi sa 163 nastupa. Niti jedan drugi Hrvat nema više od 100 nastupa u Ligi prvaka, a najbliže tome su Ivan Rakitić s 97 utakmica i Mateo Kovačić sa 70 utakmica u najboljem klupskom natjecanju.

Što se tiče rekordera u dresu Real Madrida, od Modrića više nastupa u Ligi prvaka imaju samo četiri igrača. Najviše ih ima Casillas (150), a slijede ga Karim Benzema (133), Raul (130) i Sergio Ramos (129). Od aktivnih igrača u klubu, Modriću je najbliže Toni Kroos sa 106 nastupa za Real u Ligi prvaka.

Tagovi: modrić, real, city, ibrahimović, buffon, scholes
PROČITAJ I OVO
Meč između Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula odgođen zbog Tysonovih zdravstvenih problema
BOKS
Meč između Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula odgođen zbog Tysonovih zdravstvenih problema
LOS ANGELES - Organizatori borbe između bivšeg boksačkog prvaka Mikea Tysona i YouTubera Jakea Paula morali su odgoditi borbu na neodređeno vrijeme. Uzrok su Tysonovi zdravstveni problemi.
Brazilac pobjegao iz Partizana
KOŠARKA
Brazilac pobjegao iz Partizana
BEOGRAD - Partizanov košarkaš Bruno Caboclo (28) iznenada je i bez dozvole napustio momčad pred finale Superlige.
Mišković blizu prodaje Rijeke
NESLUŽBENO
Mišković blizu prodaje Rijeke
RIJEKA - Priča o tome da bi Rijeka uskoro trebala imati novog vlasnika vrti se u nogometnim krugovima već 10-ak dana. Najveći dio tih "provjerenih" priča ide u smjeru da je klub sigurno prodan, te da se samo još "peglaju" završne sitnice ugovora.
Bilić se vraća u Europu
POVRATAK?
Bilić se vraća u Europu
SPLIT - Dolazak Josea Mourinha u Fenerbahče uzburkao je nogometne vode u Turskoj, a u cijeloj bi se situaciji, ako je za vjerovati napisima tamošnjih medija, u turski nogomet trebao vratiti i nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić.
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
IZBORNIK
Dalić sprema iznenađenje za Španjolce
ZAGREB - Zlatko Dalić ima sedam sigurnih startera za otvaranje Eura sa Španjolskom, dvojicu koji drže pole-position, jednu dvojbu 50:50 i enigmu težu od Sfinginog pitanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE