GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Radman, čovjek koji je pripremio Vatrene za broncu 1998.

Luka Radman, čovjek koji je pripremio Vatrene za broncu 1998.
VATRENI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2023 / 12:56
Autor: SEEbiz
Važan segment svakog sportskog uspjeha je tjelesna, odnosno kondicijska priprema. Tim više što se za nogometaše s ovih prostora već po tradiciji pričalo da ne vole trčati, da nemaju ono što se kolokvijalno zvalo "obavezna igra".

Hrvatska nogometna reprezentacija nije imala tih problema 90-ih godina, nema ih, kako vidimo niti danas. Na neki način se Hrvatska izvukla iz zagrljaja balkanske škole nogometa koja je trčanje prezirala, a poštovala jedino majstore lopte, "desetke", kao i golgetere, igrače koji su bili spremni poentirati i na taj način ući u nogometne knjige.

Upravo suprotno, mogli bismo reći kako je tjelesna snaga povezana s voljom i onim što bismo nazvali nacionalni naboj, bila sastavni dio svakog velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije u protekla tri desetljeća.

Sve je to hrvatska nogometna reprezentacija u kontekstu uspjeha kojima se ova knjiga bavi, postigla zahvaljujući vrhunskom stručnjaku Luki Radmanu kojem su Siniša Malus i Andrej Maksimović posvetili cijelo poglavlje u knjizi Sinovi.

Radmanova sjećanja na Ćiru i priču iz '98 su itekako živa.....

- Bio je avangarda. Njegovo poznavanje metodologije treninga i sami rad, treninzi su mu bili ispred vremena, fokus, koncentracija, precizno izvođenje vježbi, disciplin. Da ne govrim o psihološkoj priprema. primjerice, sad svaka ekipa ima jednog, dva psihologa u timu, a neke neznalice su Ćiri spočitavali da je bio više psiholog, a ne trener. Bio je on itekako trener, a iznad svega vrhunski psiholog. Zato je i postigao tako vrhunske rezultate.

Red je spomenuti i barem djelić Radmanovog ogromnog iskustva. Kao jedan od najcjenjenijih hrvatskih stručnjaka za fizičku pripremu sportaša Luka Radman surađivao je s mnogim velikim trenerima – Stankom Poklepovićem u prvom mandatu u Hajduku, Božidarom Maljkovićem u šampionskoj Jugoplastici, Petrom Skansijem u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i Benettonu, Nevenom Kovačevićem u VK Jadran i vaterpolskoj reprezentaciji, Linom Červarom u pripremama rukometaša za Olimpijske igre 2008...


Knjigu Sinovi Siniše Malusa i Andreja Maksimovića možete naručiti OVDJE.

Tagovi: Luka Radman, knjiga Sinovi, Ćiro, Ćiro Blažević, jugoplastika, malus, maksimović
PROČITAJ I OVO
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
PROJEKTI
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
ŠIBENIK - Šibenik je danas predstavio "mega projekt", kako je nazvan u službenom pozivu, odnosno projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac.
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
ODLUKE
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi danas bi trebao objaviti popis od 26 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, a kako prenose beogradski mediji, Nemanja Radonjić neće biti na popisu.
Preminuo legendarni NBA centar Bill Walton
IN MEMORIAM
Preminuo legendarni NBA centar Bill Walton
BOSTON - Američka košarkaška legenda Bill Walton (71), član Kuće slavnih i dvostruki NBA prvak, preminuo je nakon dugotrajne borbe s rakom, objavila je NBA liga.
Modrić: Odluka je donesena
PORUKE
Modrić: Odluka je donesena
MADRID - Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku karijeru imati oproštaj od kluba kakav je imao Toni Kroos.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE