GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 11:33
Autor: SEEbiz / index.hr
BARCELONA - Lamine Yamal, dijete roditelja iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje rođeno prije 16 godina u Kataloniji, novo je čudo Barcelone.

Postigao je nedavno jedini gol na utakmici za pobjedu protiv Mallorce u 28. kolu La Lige. Preciznim udarcem s 15-ak metara iskosa s desne strane pogodio je suprotni gornji kut. Wonderkidu s desnog krila Barce ovo je već šesti gol ove sezone, a sedam ih je namjestio. Yamal je u listopadu prošle godine produljio ugovor s Barcelonom do 2026.

Sada je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio da je usprkos tome dobio i odbio fenomenalnu ponudu za fenomena.

"Dobili smo ponude od 200 milijuna eura za Laminea Yamala, ali znate što smo napravili? Odbili smo. Rekli smo ne. Vjerujemo ovom dječaku i vjerujemo u njegov sportski razvoj. Osim toga, ne treba nam novac. Naprotiv, u procesu smo financijskog oporavka i već se vidi izlaz iz tunela", otkrio je Laporta i dodao: "Odbili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauja, ali ne želimo ih prodati. Samo od spomenutih imena imali bismo prihod od milijardu eura. Mislim da će i Cancelo i Felix ostati u Barci i sljedeće sezone. Bit će to produžeci pozajmica uz fiksnu cijenu otkupa."

Što se tiče kupnje igrača, Laporta je rekao: "Ne želimo tek tako dovoditi igrače, pa makar bili i jako dobri, koji bi mogli narušiti našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno ulaziti u investicije koje bi mogle narušiti ono što gradimo, a to je izbalansirana momčad."

Priča ima i nastavak. Premda Laporta nije otkrio koji klub je ponudio 200 milijuna eura za Yamala, to je napravio Fabrizio Romano. Guru transfera izjavio je: "Klub koji je htio angažirati Yamala je PSG." Inače, upravo onaj klub koji je 2017. od Barcelone za 222 milijuna eura kupio Neymara, što je postao i ostao najskuplji transfer u povijesti.

Tagovi: Laporta, Yamal, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE