GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inter želi sjajnog napadača Osijeka

Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2024 / 16:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.

Nakon što su tamošnji mediji pisali da su za njega zainteresirani Milan, Atalanta i Fulham, a Fabrizio Romano otkrio da ga prate Everton i Salzburg, sada mu je tekst posvetio talijanski medij svjetskog ugleda.

Gazzetta dello Sport u tekstu naslovljenom "Tko je Matković, 'Mandžukić 2.0' kojeg voli Inter? Može ga dovesti za 5 milijuna eura" piše: "Inter je jako zainteresiran za 18-godišnjeg Hrvata iz Osijeka, kojeg bi doveo da bude četvrti napadač. Anton Matković jedan je od igrača s popisa potencijalnih pojačanja Interovog sektora za transfere. Rođen i odrastao u istom gradu kao bivši napadač Bayerna i Juventusa, sviđa se mnogima i još uvijek ga se može kupiti po jeftinoj cijeni. Primjerice, Inter prati i Ilenikhenu iz Antwerpena, ali on bi nakon eksplozije u zadnje vrijeme koštao između 10 i 15 milijuna eura. Matkovića bi, pak, Osijek pustio za 5 milijuna eura, što je iznos koji bi Inter bio spreman ponuditi.

Matković se profilom uklapa u koncept nove momčadi Intera, one koja će biti aktualna idućih nekoliko godina. Mladi Hrvat je na lansirnoj rampi samo nekoliko mjeseci, ali već je pokazao da ima sve potrebno za uspjeh u profesionalnom nogometu, što se predviđalo i dok je igrao samo za mlade kategorije, piše Index.

Kod kuće ga nazivaju nasljednikom Marija Mandžukića. Doduše, sličnosti s njim su ograničene na to što je također napadač, odrastao u Slavonskom Brodu i poniknuo u Marsonijinoj školi. Upravo je tamo visoki Matković dominirao nad vršnjacima u svim mlađim uzrastima prije nego što je sa 16 godina otišao u Osijek. Ondje se nazabijao golova u kategorijama U-17 i U-18, zbog čega ga je u kadetsku reprezentaciju pozvao nekadašnji Juventusov bek Robert Jarni.

Slijedila je prekomanda i u prvu momčad Osijeka. Matković je tamo također krenuo golovima, i to protiv najjačih momčadi Dinama i Hajduka. Matković je na utakmicama s tim suparnicima pokazao da ima vrline koje Mandžukić nije imao; brzina i probojnost s loptom njegove su najjače strane. Sličnost sa slavnim sugrađaninom je fizička snaga. Matkoviću 191 centimetar visine omogućava da dominira na visokim loptama, ali je spretan i s loptom na malom prostoru."

Fotografija: NK Osijek/Facebook

Tagovi: matković, osijek, inter, mandžukić, jarni, marsonia
PROČITAJ I OVO
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
IZVRŠNI ODBOR
Dinamo angažira odvjetnike koji će se pozabaviti Vlatkom Peras
ZAGREB - U petak, 17. svibnja, održana je redovita, 6. sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo, a osnovne zaključke prenio je Sanjin Španović, predstojnik Ureda predsjednika kluba.
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
TENIS
Đoković iznenadio odlukom uoči Roland Garrosa
PARIZ - Novak Đoković, potvrdio je da će nastupiti na ATP 250 turniru u Ženevi koji počinje u nedjelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE